В Закарпатській області мукачівські оперативники затримали молодика за вчинення серії крадіжок

В Закарпатській області мукачівські оперативники затримали молодика за вчинення серії крадіжок

05.03.14 15:52 0 678
22-річний мукачівець, який свого часу відсидів 6 років у місцях позбавлення волі, на цей раз обікрав дві квартири, газетний кіоск та викрав два мобільні телефони з місцевої забігайлівки.

- Крав, щоб не померти з голоду, - розповідає 22-річний молодий чоловік. - Я хотів їсти, мій тато помер, а мама зловживала спиртним, мені ж треба було якось жити…

У 2007 році його, ще неповнолітнього, за вчинення розбою, грабежу та серії крадіжок було засуджено до 6 років тюрми. Лише рік тому юнак вийшов на волю і от знову взявся за старе.

Злодійкуватий мукачівець, доки попався міліції, встиг викрасти ноутбук із квартири на першому поверсі багатоповерхівки, обікрасти газетний кіоск на суму близько 3 тис. грн. та викрасти два мобільні телефони: один з приватного помешкання, інший - із місцевого кафе.

Як зізнався сам підозрюваний, він крав те, що легко можна продати або здати до ломбарду, адже потрібно було на щось жити. Так само гроші йшли і на лікування матері, яка після тривалого пияцтва опинилася на лікуванні у тубдиспансері.

Наразі проти молодика відкрито кримінальне провадження за чотирма фактами крадіжок з проникненням, а це част.3 ст.185 Кримінального кодексу України.

Як розповідають правоохоронці відділу кримінальної міліції у справах дітей, найпоширеніше правопорушення серед підлітків і дітей – це крадіжка. За нього засудили половину малолітніх злочинців. Проблема злочинності неповнолітніх – це не лише проблема міліції, а, передусім, суспільства й держави. Адже переважна більшість юних злочинців живе й набуває життєвий досвід в умовах злиденності, за відсутності елементарних умов для життя. Батьки таких дітей часто не працюють, пиячать і не можуть дати достойне майбутнє своїм дітям.

Отож, працівники міліції наголошують, що колишні вчинки неповнолітніх не повинні стати на заваді в подальшому житті.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Буковині проводяться ...

КОМЕНТАРІ