Василь Турдай: "Люди повинні бачити, що міліція змінилась"

Василь Турдай: "Люди повинні бачити, що міліція змінилась"

05.03.14 08:00 0 742
Новий очільник закарпатської міліції – про своє бачення ролі та завдань правоохоронців, співпрацю з громадськістю та довіру населення до міліції.

Віднедавна закарпатську міліцію очолила нова людина. Хоча 43-річного полковника міліції Василя Турдая новим на Закарпатті не назвеш. Корінний закарпатець, уродженець Хустщини, він віддав міліції понад двадцять років свого життя, пройшовши шлях від рядового дізнавача та оперуповноваженого до начальника Хустського міськвідділу міліції.

Наказом міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова №145 від 26 лютого Василя Турдая призначено начальником УМВС України в Закарпатській області. Василь Іванович – наш гість.

- Василю Івановичу, які ваші перші кроки на новій посаді? Чи є вже якісь кадрові зміни?

- Про кадрові зміни говорити ще зарано, але вони, безумовно, будуть. Як у керівництві обласного управління, так і на місцях. Хтось піде на пенсію, хтось займе іншу посаду, а від когось доведеться позбуватись із негативних мотивів. Наразі я поставив собі за мету відвідати кожен міськ-райвідділ, обєктивно оцінити його роботу, вивчити морально-психологічний клімат у колективі, довіру особового складу до свого керівництва, а вже потім робитиму кадрові висновки. За кожним міськ-райорганом закріплено відповідального від УМВС, вони виїжджатимуть щотижня на місця, вивчатимуть там ситуацію й доповідатимуть мені.

-Які ще новації очікують закарпатську міліцію?

-Не секрет, що після останніх кривавих подій на Майдані в Києві рівень довіри українців до правоохоронних органів загалом, і до міліції зокрема, катастрофічно впав. Тому я абсолютно згідний з тезою нашого міністра Арсена Авакова, що люди повинні бачити, що міліція змінилася. Із суто карального органу, такої собі «страшилки» із зброєю, вона повинна стати справді представником і захисником держави та громадян, озброєним загоном народу, який захищає законослухняних громадян від криміналітету.

Я розумію, що неможливо за місяць-два відбудувати те, що руйнувалося роками, в першу чергу в плані іміджу міліції. Проте я визначив, із чого починатиму.

В УМВС запроваджено цілодобову пряму телефонну лінію за тел.69-51-44, 69-53-79, зателефонувавши на яку громадяни зможуть повідомити про скоєння злочину, надати інформацію про неправомірні дії самих працівників міліції, загалом одержати відповідь на будь-яке запитання стосовно роботи правоохоронців. Я вже не кажу про традиційний телефон міліції «102», який повинен працювати навіть не на 100, а на 110 відсотків!

Нові завдання стоять перед ключовими службами міліції. Зокрема, працівники ДАІ повинні не карати бездумно водіїв, а попереджати їх з метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму.

Від служби дільничних інспекторів міліції, патрульної, які найбільше контактують з населенням, я вимагаю ввічливості та толерантності у спілкуванні з громадянами. Міліціонер не повинен бути зверхнім чи зухвалим, спілкуючись із громадянином, адже ми існуємо на гроші платників податків і повинні бути їм підзвітними. Навіть правопорушник це, перш за все, людина, нехай вона й оступилася.

Широкі повноваження відтепер матиме і громада. Спільно з представниками громадських формувань, Самооборони, політичних партій і рухів ми вже здійснюємо відпрацювання вулиць і населених пунктів. І результати не забарилися. Серед іншого, виявлено й кілька нетверезих водіїв за кермом, які намагались уникнути відповідальності, прикриваючись своїми зв′язками з високопосадовцями, посвідченнями представників органів влади, правоохоронних органів тощо. Однак завдяки пильності й непоступливості громадськості це їм не вдалося. Подібні спільні рейди проводитимуться і надалі.

А загалом багато чого ще треба нам спільними зусиллями зробити задля спокою на Закарпатті.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ