В Закарпатській області міліція і роми Перечинщини обговорювали спільні проблеми

В Закарпатській області міліція і роми Перечинщини обговорювали спільні проблеми

05.03.14 10:41 0 703
Днями в Перечинському райвідділі міліції відбулася зустріч правоохоронців з представниками ромського населення. Начальник міліції громадської безпеки Євген Мельников особисто зустрівся з так званими ромськими баронами, тобто з авторитетними представниками ромської народності на Перечинщині, й обговорив з ними питання взаємодії та спільні заходи з метою стабілізації ситуації в районі.

У Перечинському районі є компактні поселення ромів у місті Перечин, в селах Зарічево, Порошково, Тур'я Поляна, Тур'я Бистра. Стосунки між ромами і міліцією далекі від ідеальних. Так сталося, що міліція, а за нею і суспільство, традиційно бачить у ромському населенні чинник погіршення криміногенної ситуації і потенційних правопорушників. Але, незважаючи на загальноприйняті стереотипи, повинен бути наявним діалог правоохоронців і ромського населення, адже налагодження відповідної взаємодії активістів ромської громади регіону з керівництвом районної міліції є невід'ємною складовою забезпечення правопорядку на території обслуговування.

Питання, що вирішували на даному зібранні – це співпраця задля охорони громадського порядку та безпеки громадян, збереження загальнолюдських цінностей та дотримання прав і свобод усіх громадян незалежно від віросповідання, національності та громадської позиції чи інших факторів, які часто стають підставою для виникнення протиріч серед населення. Зі свого боку роми запевнили правоохоронців у готовності всіляко сприяти і допомагати міліції, виявили бажання брати безпосередню участь в охороні державного кордону і громадського порядку у складі громадських формувань, що уже створені, або лиш будуть створюватися на територіях сільських рад району. Будемо сподіватися, що ці процеси порозуміння та становлення взаємної довіри не обмежаться виключно деклараціями, а будуть реально втілюватися в життя.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ