У Хмельницькому наряд ДСО не допустив крадіжку з приватного будинку

У Хмельницькому наряд ДСО не допустив крадіжку з приватного будинку

05.03.14 13:16 0 726
Двоє безробітних хмельничан вибили скло та проникли у приватний будинок. В оселі спрацювала сигналізація Державної служби охорони і за кілька хвилин на зап’ястях у правопорушників виблискували кайдани.

Недовго пробув на волі 36-річний мешканець Хмельницького. Вийшовши із в’язниці у 2013 році, він намагався влаштувати своє життя — пішов працювати на будівництво, а тимчасовий дах над головою надав дядько. Проте зимові холоди внесли корективу, здавалося б, у налагоджене життя чоловіка. Через снігопади, як стверджує затриманий, тимчасово «заморозилась» робота на будівництві, а іншої не зміг знайти. З дядькової оселі також довелося піти. Чоловік шукав інше житло. З січня він проживав у притулку для людей без постійного місця проживання. Там і познайомився з молодшим «напарником» по крадіжці.

Сигнал на пульт Державної служби охорони надійшов о 18:04 годині, і за кілька хвилин будинок вже був блокований ззовні. На місце події виїхав наряд групи затримання у складі молодшого інспектора спецпідрозділу групи затримання ХМВ УДСО при УМВС України в Хмельницькій області, прапорщика міліції Віктора Зілінського, старшого сержанта міліції Вадима Крижанівського та старшого сержанта міліції Ігоря Островського. Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці негайно заблокували усі виходи із будинку та почали обстежувати охоронювану територію.

— Коли почали обстеження території, я побачив, що з-за рогу будинку виглядає невідома особа. На моє запитання, що він тут робить, сказав, що йде додому, — розповів прапорщик міліції Вадим Зілінський.

У той час інший працівник держслужби охорони побачив розбите вікно в підвальному приміщення та сліди проникнення до будинку. Поблизу лежала чоловіча куртка, а всередині порпався невідомий. Міліціонери, діючи чітко та злагоджено, затримали чоловіків.

— У нас не було на меті залізти в будинок. Я зі знайомим йшов вулицею і зрозуміли, що у будинку нікого немає. Заглянувши у вікно, побачив холодильник і тому вирішили проникнути в приміщення, — прокоментував свій вчинок 36-річний чоловік.

Про скоєне чоловік жаліє. Каже, що дуже соромно, особливо, якщо про цей випадок дізнаються доньки та колишня дружина.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Зарічанського відділу міліції, а також власників будинку.

— Наш будинок півтора року знаходиться під охороною ДСО, — розповіла власниця будинку. — Практично усі сусіди користуються послугами Державної служби охорони. Вони нам і порадили цю охоронну структуру. Дуже вдячна міліціонерам, що затримали правопорушників та не допустили крадіжки з нашої оселі.

Як стало відомо, у затриманих є кримінальне минуле. Наразі по даному факту триває перевірка, в ході якої буде надана правова оцінка діям правопорушників.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ