На Хмельниччині осмислюючи спадок Великого Кобзаря

На Хмельниччині осмислюючи спадок Великого Кобзаря

05.03.14 08:10 0 671
На відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та Міжнародного дня рідної мови в читальній залі гуманітарного профілю Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Островського відбувся літературно-мистецький захід “Безсмертя нації – у мові”. Об’єднавши ці два свята присутні мали нагоду насолодитися багатством і мелодійністю мов національних меншин, які проживають на території Хмельниччини, через поезію Великого Кобзаря.

Відкриваючи свято завідуюча читальним залом Галина Лісогор акцентувала увагу присутніх на тому, що Хмельниччина здавна відома як поліетнічний і поліконфесійний регіон. На даний час в області проживають представники 90 народностей та національностей. Найчисельнішими є росіяни, поляки, євреї, вірмени. “Всі ми – громадяни України і українська мова є для всіх нас рідною. Тож відзначення ювілею великого Кобзаря, без сумніву, ще раз об’єднає всі нації та народності нашої батьківщини, адже через усю шевченкову творчість червоною стрічкою проходить любов до людини”, - наголосила Галина Станіславівна.

У залі зібралися справжні прихильники Шевченкового слова. Крізь призму відчуття поезії Великого Кобзаря виступили: викладач Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, кандидат педагогічних наук, доцент та Лауреат обласної премії ім. Т.Шевченка – Яківчук Г.В.; керівник громадської організації “Руський центр” - Собчук А.П.; керівник обласного відділення спілки поляків в Україні – Міцинський Ф.К.; менеджер по роботі з клієнтами Хмельницького обласного фонду “Хесед Бешт” – Юллє В’ячеслав.

Активну участь у заході взяли вчителі гуманітарного циклу навчально-виховних закладів міста, представники Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міського відділу кримінально-виконавчої служби, студенти гуманітарно-педагогічної академії.

Учасники заходу почули Шевченка різними мовами світу, переглянули відеоролик “Пам’ятники Шевченку у всьому світі”, насолодилися чудовим виконанням пісень, що покладені на його вірші, виступами ансамблю бандуристів та презентацією книжкової виставки “Уклін тобі, Тарасе, великий наш пророче”.

Кожна доба заново перечитує Шевченка і кожен громадянин, який відчуває себе українцем, визначаючи своє місце в житті, свій обов’язок перед рідним народом, незмінно має потребу осмислити Шевченка для себе, для своєї громадянської позиції.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Арсеній Яценюк: Уряд внесе ...

КОМЕНТАРІ