Азербайджанці України готові боронити нашу країну

Азербайджанці України готові боронити нашу країну

05.03.14 11:36 0 747
Тисячі азербайджанців, які проживають на території України, і зокрема в Криму, готові виступити за збереження суверенітету і територіальної цілісності країни, наміри щодо окупації якої здійснює Російська Федерація.

На цьому наголосив голова ВГО «Об’єднана діаспора азербайджанців України» Хікмет Джавадов, передає Укрінформ.

«Усім відомо, що 1 березня, російські війська увійшли до Автономної Республіки Крим. І це нас дуже турбує. Це не можна назвати допомогою народу. Це – окупація», – заявив лідер азербайджанської діаспори в Україні.

За його словами, азербайджанці України (лише у Криму їх близько 40 тисяч) підтримують територіальну цілісність України і вважають неприйнятними дії Росії щодо введення військ на територію кримського півострову.

У зв’язку з агресією РФ проти України діаспора азербайджанців виступила із спеціальною заявою. « керівництво організації, її регіональні представники, а також голови незалежних азербайджанських організацій, що входяться до складу Об’єднаної діаспори азербайджанців України, офіційно заявляють: Україна є нашою батьківщиною і ми зобов’язані виступити за збереження її суверенітету і територіальної цілісності», – йдеться у заяві.

У ній також наголошується на тому, що українські азербайджанці, які переважно є російськомовними, не відчувають ніяких проблем і не потребують захисту.

«Не на словах знаючи про жахи війни ми не можемо допустити повторну подій у Нагірному Карабасі, Придністров’ї та Абхазії. У країні є законна влада і ми закликаємо наших співвітчизників підтримувати її ініціативи, спрямовані на формування в країні основ соціальної справедливості та правопорядку», – наголошується у заяві.

Хікмет Джавадов закликав усі інші організовані діаспори України приєднатися до заклику азербайджанців та стати на захист територіальної цілісності України.

«Хочу заявити, що азербайджанці, які проживають в Україні, і які вважають її своєю батьківщиною, готові і будуть боротися до кінця за цілісність території України», – наголосив він. – У важку хвилину азербайджанська діаспора підтримає український народ, частиною якою вона є».

«Представники азербайджанської діаспори готові пліч-о-пліч захистити територіальну цілісність України. Це наше рішення. Тут наша батьківщина, тут наше майбутнє», – підтвердив його слова голова «Ліги азербайджанців Дніпропетровщини» Сархош Ісмаїлов.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ