У Львівській школі провели День цивільного захисту із евакуацією потерпілого та ліквідацією пожежі

У Львівській школі провели День цивільного захисту із евакуацією потерпілого та ліквідацією пожежі

05.03.14 12:52 0 696
3 березня Львівські міські курси цивільного захисту спільно із Галицьким районним відділом освіти провели у НВК «Школа-гімназія» «Галицька» навчальний семінар з цивільного захисту для заступників директорів закладів освіти Галицького району.

Проводяться такі заходи в рамках проведення Тижнів безпеки життєдіяльності дитини, які проходять у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, у кожному районі Львівщини на базі окремих шкіл та садочків. Завідувач курсів цивільного захисту Михайло Олійник роз’яснює, з якою метою проводиться така робота: «Метою проведення заходу – є відпрацювання з педагогічними колективами освітніх закладів єдиної методики проведення Днів цивільного захисту та Тижнів безпеки життєдіяльності, а також обмін досвідом у організації проведення профілактичної роботи серед учнів».

Згідно плану заходу у навчальному закладі організували урочисту лінійку з нагоди відкриття Дня цивільного захисту та провели настановчу нараду із гостями семінару. Після загального обговорення, фахівці цивільного захисту провели низку відкритих уроків з учнями на теми, що стосуються забезпечення життєдіяльності та правильного порядку дій у випадку виникнення небезпечної ситуації. Дітям показали повчальні фільми та, на прикладах реальних подій, роз’яснили можливі небезпеки, які виникають при нехтуванні правилами безпеки.

Від теорії учасники семінару перейшли до практики. Директори освітніх закладів ознайомилися із методикою організації формувань цивільного захисту гімназії та основними моментами їх практичних дій. Для того, щоб швидко та якісно реагувати на небезпечні події слід перебувати у гарній фізичній формі. Учні школи взяли участь у спортивних змаганнях з елементами цивільного захисту, під час яких продемонстрували відмінний фізичний вишкіл та неабияку спритність.

Завершився семінар проведенням навчальної евакуації потерпілого з 2-го поверху будівлі навчального закладу. Завдяки налагодженій співпраці між рятувальниками та дирекцією гімназії, пожежно-рятувальні підрозділи за лічені хвилини прибули на подвір’я закладу після отримання сигналу тривоги. За допомогою трьохколінчастої драбини рятувальники евакуювали потерпілого, який опинився у вогняній пастці.

Після цього, справжні вогнеборці спільно з формуванням юних пожежних, до складу якого увійшли учні, провели гасіння пожежі за допомогою спецобладнання.

Глядачі перебували у абсолютному захваті від побаченого. Члени учнівського формування пожежних Назар та Андрій поділилися своїми враженнями: « Нам не було страшно спільно із рятувальниками ліквідовувати пожежу, адже на уроках нам розповідали основні правила. Окрім цього, нам проводили екскурсію у пожежно-рятувальну частину, де рятувальники поділилися своїм досвідом про бойові виїзди. Ми дуже задоволені та навіть відчули себе трішки дорослішими».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ