У Львівській області рятувальники застерігають про небезпеку спалювання сміття

У Львівській області рятувальники застерігають про небезпеку спалювання сміття

05.03.14 10:57 0 708
Пожежі виникали як у місті Львові так і у м. Винники, м. Червоноград, Пустомитівському та Радехівському районах. Внаслідок пожеж знищено понад 1600 кв. м території.

Зокрема, 3 березня о 19:45 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відритій території на х. Шайноги Вузлівської сільської ради Радехівського району. Внаслідок пожежі знищено суху траву на площі 300 кв.м. Рятувальники ліквідували пожежу о 20:31.

О 20:57 вогнеборці ліквідовували пожежу сухої трави у м. Львові по вул. Сокільницька. Вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 400 кв.м. Пожежу ліквідовано о 22:08.

Такі факти загорянь викликають неабияку стурбованість у Головному управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини. Згідно статистичних даних, найпоширенішою причиною пожеж у екосистемах є людський фактор.

Під час горіння листя, у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Часто до вогню потрапляє різне сміття, що істотно підсилює рівень забруднення повітря і збільшує шкоду для здоров’я.

Крім того, не можна забувати про небезпеку перекидання полум’я на більші території чи житлові будівлі, що створює додатковий ризик для населення і збільшує ймовірність набуття стихією більш масштабного характеру.

За розведення багаття у не відведених для цього місцях чи нанесення шкоди довкіллю передбачається адміністративна відповідальність.

Нагадаємо про основні заходи щодо зменшення шкідливих наслідків при спалюванні сміття:

- спалюйте листя, траву лише під наглядом. Використовуйте металічні нефарбовані ящики, бочки для спалювання чи очищену від трав’яного покриву поверхню землі;

- не використовуйте бензин або інші легкозаймисті рідини для розпалювання вогню. Сухе листя швидко займається, а використання рідин для розведення багаття може спричини виникнення безконтрольного вогню;

- не допускайте до вогнищ дітей;

- біля місця спалювання сміття розмістіть ємність з водою або проведіть шланг, для швидкого гасіння у разі виникнення пожежі.

Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини застерігає мешканців бути свідомими під час проведення господарських робіт. Пам’ятайте, що з одного дерева можна зробити мільйон сірників, а один сірник – може знищити мільйон дерев!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Московського професора ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині ...

КОМЕНТАРІ