В Луцьку відбулося відкриття виставки робіт учнів художньої школи з шевченківської тематики

В Луцьку відбулося відкриття виставки робіт учнів художньої школи з шевченківської тематики

06.03.14 12:00 0 756
У Луцькій дитячій художній школі відбулося відкриття виставки робіт учнів художньої школи. Її приурочили 200-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка. До експозиції увійшло 63 роботи – 47 живописних полотен, решта скульптура, батік, гобелени.

Директор школи Іван Гаврилюк розповів, що це доробок вихованців школи за цілий рік. Діти приходили на заняття із «Кобзарями», постійно читали твори Тараса Шевченка, які надихали юних художників до творчості. Частина робіт буде експонуватися у художній школі до середини квітня, ще частина картин будуть розміщені у арт-галереї міста Луцька.

На урочистому відкритті директор школи зупинився на головних сторінках біографії великого пророка українського народу та значенні його творчості у культурному становленні нації. Він акцентував на тому, що створюючи картини, гобелени, скульптури, діти пропускали крізь серце частину творів «Кобзаря».

Твори Тараса Шевченка читали студенти училища культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського. У відкритті виставки взяла участь начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: ПРЕС-ТУР «СТЕЖКАМИ ТАРАСА ...

КОМЕНТАРІ