Волинське телебачення до ювілею Шевченка створило новий документальний фільм

Волинське телебачення до ювілею Шевченка створило новий документальний фільм

06.03.14 15:29 0 1122
У день народження Тараса Шевченка, 9 березня, Волинська ОДТРК презентуватиме новий документально-телевізійний фільм власного виробництва «І буде син, і буде…». Автор і режисер фільму - Марія Андрушко, редактор - Ольга Куліш, оператор-постановник - Валерій Фетисов, оператор - Антон Чепель, режисер монтажу - Анжела Шабала.

У фільмі порівнюються події Євромайдану 2014-го із долею відомого літературознавця, член-кореспондента Академії Наук УРСР, заслуженого діяча науки УРСР, лауреата Шевченківської премії, Євгена Степановича Шабліовського. Про чоловіка, батька і діда розповідають його дружина КсеніяГаврилівна, учасники Євромайдану - син Володимир Євгенович і внук Євген Володимирович.

Майбутній академік народився у Камені-Каширському, що на Волині, у сім’ї, яка товаришувала з родиною Лесі Українки, у якій завжди шанувались українські звичаї. Тому першим подарунком на його день народження став «Кобзар».

Євген Шабліовський сприйняв Шевченкове слово як потребу наукового його дослідження. За вірну любов до Кобзаря радянська влада присудила Шабліовському сталінські табори, а пізніше, зважаючи на фундаменталізм досліджень науковця, присудила йому найвищу державну премію.

Шевченкове слово і донині гуртує націю, робить із звичайної людини громадянина, здатного на подвиг. Таким є український вірменин Сергій Нігоян, який читає вірш Шевченка, а після цього гине за Україну.

За матеріалами прес-служби Державного комітету телебачення і радіомовлення
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: оборона краю - ...
Наступна новина: Представники Тауразького ...

КОМЕНТАРІ