У Волинській області обговорено першочергові завдання соціально-економічного розвитку регіонів

У Волинській області обговорено першочергові завдання соціально-економічного розвитку регіонів

06.03.14 15:57 0 1103
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів селекторну нараду з головами облдержадміністрацій, на якій обговорювалися першочергові завдання соціально-економічного розвитку регіонів.

Арсеній Яценюк насамперед зазначив, що ситуація в країні з державними фінансами є дуже складною. «Можливості, які Україна отримає за рахунок пакетів економічної і фінансової допомоги від США, ЄС і МВФ дадуть змогу стабілізувати економічну ситуацію», - підкреслив він.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що вчора Державний секретар США оголосив про перший пакет економічної допомоги, який отримає українська держава: «Сподіваюся, в найкоротші терміни - і завтра - наші європейські партнери також оголосять про економічний пакет фінансової допомоги для України».

Арсеній Яценюк також зазначив, що не зважаючи на вкрай непросту ситуацію в АР Крим, Уряд України виконує свої зобов’язання перед Автономією: «За останні два дні ми перерахували на територію АР Крим для покриття соціальних та інших видатків 60 млн грн».

Прем’єр-міністр України дав доручення керівникам регіонів у найкоротші терміни вирішити кадрові питання, налагодити співпрацю з органами місцевого самоврядування для ефективного управління області та посилення процесів децентралізації, оперативного реагувати на громадську думку.

У свою чергу, Міністр фінансів України Олександр Шлапак поінформував про стан державних фінансів. За його словами, досі незатверджені 76 місцевих бюджетів і два обласних. Разом з тим, субвенції на соціальні виплати надходять в регіони вчасно. Він також наголосив на необхідності мінімізації видатків з місцевих скарбниць та перегляду низки соціальних пільг.

Окремо йшлося про підтримку Збройних Сил України та весняно-польові роботи.

Після завершення урядового селектору голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт окреслив низку пріоритетних завдань, які потребують нагального вирішення. Серед них – якнайшвидше затвердження окремих місцевих бюджетів. Зокрема, голова облдержадміністрації зазначив, що на позачерговій сесії обласної ради очікується, що депутати мають затвердити головний фінансовий документ краю. Він також наголосив на посиленні роботи щодо розрахунків за спожиті енергоносії та недопущенні росту заборгованості із зарплати, і загалом відновити ефективну роботу господарського комплексу області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ