Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає дієву підтримку людям, які опинилися у складних життєвих обставинах

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає дієву підтримку людям, які опинилися у складних життєвих обставинах

06.03.14 18:03 0 1136
Соціальними послугами Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у січні-лютому 2014 року було охоплено 2089 осіб, яким надано 8742 послуг (з них: соціально-медичних – 13, психологічних – 320, соціально-педагогічних – 2639, юридичних – 82, соціально-економічних-1780, інформаційних – 3908). На «Телефоні Довіри» було надано консультації 611 особам.

При міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діє Центр перебування дітей та молоді. Щоденно працівники центру та залучені організації проводять соціально-педагогічну роботу з дітьми, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. Так, у понеділок діти мають змогу вивчати ази гри на гітарі (у партнерстві з церквою «Царство Боже), у вівторок діє соціальна школа репродуктивного здоров’я (у партнерстві з міським центром планування сім’ї), у середу проводяться тренінги «Школа дорослого життя - знайди себе», у четвер діти мають можливість освоїти навички роботи за комп’ютером, у п’ятницю робота спрямована на надання індивідуальних консультацій дітям, в суботу проводяться: арт-терапія, майстер – класи та казкотерапія.

Працівники Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь в радах профілактики 8 загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька, зокрема в ЛНВК «ЗОШ №7 – природничий ліцей» було проведено відеолекторій на тему: «Запобігання торгівлі людьми та експлуатації праці дітей» для учнів 7 –х класів.

Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Церквою християн-адвентистів сьомого дня проведено 2 благодійні акції з врученням продуктових наборів сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. За підтримки благодійної організації «Луцьк-Аркен» Королівства Норвегія здійснюється соціальний патронаж 20-ти сімей, а за підтримки Церкви християн - адвентистів сьомого дня – ще 11-ти сімей, які перебувають на обліку Луцького МЦСССДМ.

У співпраці з Луцьким міським відділом кримінально-виконавчої інспекції УДПтСУ у Волинській області було проведено 26 лютого профілактичний захід на тему: «Популяризація здорового способу життя» для осіб молодіжного віку, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Завдяки співпраці з ВОБФ «Дитяча місія. Україна» до центру надходить благодійна допомога. Щоп’ятниці працює при центрі Кабінет екстреної допомоги, впродовж січня-лютого 94 сім’ї мали змогу отримати допомогу взуттям та одягом.

Загалом протягом січня-лютого центром організовано та проведено 45 заходів, в яких охоплено 1947 осіб.

Довідково: Станом на 1 березня 2014 року у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 437 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у яких виховується 843 дітей. Загалом з них 35 сімей, в яких виховується 74 дитини, було охоплено соціальним супроводом центру.

Протягом січня-лютого 5 сімей взято під соціальний супровід, в яких виховується 11 дітей. Поставлено на облік сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах – 7 сімей, в яких виховується 9 дітей. Проведено 328 соціальних інспектувань. Здійснено 37 оцінок потреб дітей та здатності опікунів їх задовольняти.

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (256042)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина вшанувала ...
Наступна новина: У Львівській області з ...

КОМЕНТАРІ