Василь Турдай: "Я розумію, яка це велика відповідальність - очолити нині міліцію…"

Василь Турдай: "Я розумію, яка це велика відповідальність - очолити нині міліцію…"

06.03.14 08:48 0 772
У середу, 5 лютого, свою першу прес-конференцію на новій посаді провів нещодавно призначений начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Турдай. На зустріч, окрім журналістів, прийшли й представники громадськості.

Для початку очільник обласної міліції коротко розповів про себе і свій шлях в міліції, подякувавши журналістам за участь в прес-конференції.

Не секрет, що після останніх кривавих подій в нашій державі довіра до міліції в суспільстві майже нульова, тому багато треба зробити, аби її відродити. Почався відтік кадрів з органів внутрішніх справ. На Закарпатті, за словами керівника міліції, рапорти на звільнення подали вже близько 35 працівників. Будуть і кадрові зміни в керівництві управління та на місцях. До керівництва в міліції, на переконання її керівника, повинна прийти молода здорова команда, якій довіряють люди.

Аби оперативно реагувати на скоєні злочини та правопорушення, зокрема й зловживання самих правоохоронців, в УМВС запроваджено «Гарячу телефонну лінію» для звернень громадян.

Нові вимоги й до роботи служби ДАІ. Керівництво обіцяє нещадно позбуватись хабарників у погонах. Водночас за дрібні порушення ПДР водіїв не штрафуватимуть, а для початку попереджатимуть, запевнив Василь Турдай.

Міліція наводитиме лад у краї спільно з громадськістю. Третина особового складу ОВС буде залучатись до патрулювання населених пунктів, адже поява на вулиці людини в формі дає профілактичний ефект. До патрулювання залучатимуться й представники Самооборони. Лише все має бути організовано, а не стихійно. Один із колишніх керівників закарпатської міліції виступив з ініціативою про створення громадського об′єднання «Самооборона», яке тепер відповідним чином реєструється. Члени цього об′єднання залучатимуться до спільних з міліцією патрулювань в містах і селах, у прикордонній зоні, вони матимуть відповідні посвідчення, нарукавні пов′язки тощо.

До складу колегії УМВС буде введено представника громадськості. Матиме начальник управління й цивільного радника. Так само буде оновлено й склад Громадської ради при УМВС, куди увійдуть достойні представники громади. Усі ці новації мають зробити роботу міліції прозорою для громадськості. Сам же Василь Турдай запевнив, що він готовий до люстрації, готовий до співпраці з громадськістю, аби спільними зусиллями навести лад в краї.

На жаль, роботи міліції останнім часом додалося, лише за останній час на Закарпатті скоєно 4 розбої, зокрема напади в Ужгороді на відомих людей. Міліція працює над розкриттям цих резонансних злочинів.

Василь Турдай відповів на численні запитання журналістів. Їх, зокрема, цікавило, як розслідуються резонансні злочини (вбивство підприємця в Мукачеві, ДТП Нагірного в Хусті, напад на керівника Ужгорода В.Щадея, на оселі екс-ректора УжНУ М.Вегеша, колишнього мера Ужгорода В.Погорєлова, підпал авто депутата Шафаря). Не розкриваючи таємниці слідства, очільник міліції та присутні в залі його заступники розповіли про хід розслідування цих резонансних злочинів. Стосовно розшуку хустянина Нагірного, з вини якого в ДТП загинула сім′я, то полковник Турдай запевнив, що робить все для того, аби затримати винуватця трагедії.

- Я розумію, яка це велика відповідальність – очолити нині міліцію, під таким контролем громадськості. За свою посаду я не тримаюсь. Я ніколи не просився на посади, ніколи не платив за посади, тому готовий для люстрації і відкритий для громадськості,- запевнив полковник Турдай.

На завершення начальник УМВС закликав журналістів до подальшої співпраці й конструктивної критики роботи міліції, додавши, що для нього немає провладних та опозиційних ЗМІ. Будь-яку критику на адресу міліції її керівництво братиме до уваги й належно реагуватиме, запевнив Василь Турдай.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині у ...

КОМЕНТАРІ