В Закарпатській області іршавські правоохоронці протидіють сімейному насильству

В Закарпатській області іршавські правоохоронці протидіють сімейному насильству

06.03.14 11:53 0 686
Насильство чоловіків над жінками помилково вважається «особистою справою» сім′ї. Найбільше жінки страждають у селах, де чоловіки від безробіття часто заглядають до чарки.

У селі Мідяниці на Іршавщині чоловік, як тільки вип′є, починає «виховувати» свою дружину та сина. Був період, коли працівники міліції протягом тижня могли бути у даній сім′ї майже щодня. Чоловік пив і вчиняв вдома сімейні сварки, під час яких лупцював свою дружину та сина.

Сімейного бешкетника кілька разів дільничні інспектори Іршавського райвідділу притягували до адмінвідповідальності за ст.173.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення насильства в сім′ї), виносили йому офіційні попередження про неприпустимість вчинення насильства у сім′ї. Проте чоловіка і далі пиячив та дебоширив. Його можна було побачити не тільки вдома нетверезим, але і на вулицях села. Останній раз його прямо на вулиці дільничний притягнув до адмінвідповідальності за ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення (поява у громадських місцях у п′яному вигляді).

Чоловіка поставили на профілактичний облік як сімейного дебошира, але це не допомагало. Тоді після останнього дзвінка дружини до міліції його піддали адмінарешту на 15 діб. Наразі ситуація у цій сім′ї стабілізувалась, але зі свого поля зору працівники міліції чоловіка не випускають.

Таких сімей, на привеликий жаль, по Іршавському району багато. Особливо такі звернення поступають з сіл Білки, Ільниця та Великий Раковець. У Білках, для прикладу, п′яний син нерідко піднімає руку на матір, яка, попри все, свої побої ховає від сторонніх очей.

Поряд з жінками жертвами домашнього насильства стають і діти. На даний час на території Іршавського району зареєстровано чотири факти насилля над дітьми. У селі Ільниця батько, повернувшись додому у нетверезому стані, почав виховувати кулаками неповнолітню дочку. Дівчинка про даний факт розповіла працівникам відділу кримінальної міліції у справах дітей Іршавського райвідділу, які притягнули батька до адмінвідповідальності, винесли йому офіційний припис та поставили на облік.

У селі Малий Раковець мали місце аж два випадки, коли п′яний батько б′є дитину. Про дані інциденти стало відомо працівникам міліції, які прийняли міри до таких тиранів-батьків.

Як розповів начальник сектору дільничних інспекторів міліції Іршавського райвідділу підполковник Ярослав Тодавчич, на даний час на обліку в районі перебувають 76 сімейних бешкетників, вже цьогоріч дільничні інспектори винесли 35 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства в сім′ї та склали 35 адмінпротоколів, рішенням суду на даних осіб було накладено адміністративні штрафи від 51 до 85 грн. Серед притягнутих до відповідальності є не тільки чоловіки, а й три жінки, від рук яких потерпали чоловіки.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ