На Хмельниччині забезпечення стабільності у регіонах – акцент діяльності влади

На Хмельниччині забезпечення стабільності у регіонах – акцент діяльності влади

06.03.14 12:50 0 685
Під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулося засідання Уряду у режимі селекторної наради з головами облдержадміністрацій. Хмельниччину на чолі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Вадимом Гаврішком представляли заступник голови–керівник апарату ОДА Лілія Бернадська та керівники структурних підрозділів.

Арсеній Петрович нагадав, що завтра у Брюсселі відбудеться позачерговий саміт глав держав і урядів країн Європейського Союзу, в якому він візьме участь на запрошення Ради Європейського Союзу.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вчора Державний секретар США оголосив про перший пакет економічної допомоги, який отримає українська держава: «Сподіваюся, в найкоротші терміни - і завтра - наші європейські партнери також оголосять про економічний пакет фінансової допомоги для України».

«Ситуація з державними фінансами є дуже складною. Ті можливості, які ми отримаємо за рахунок пакетів економічної і фінансової допомоги від США, ЄС і МВФ дадуть нам можливість стабілізувати економічну ситуацію», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що російська військова агресія на території України має не лише політичні та безпекові, а й економічні наслідки: «Немотивована присутність російських військових на території України має надзвичайно негативний ефект в першу чергу на українську економіку».

«Ще раз закликаємо російське керівництво негайно відвести війська, виконувати двосторонні і багатосторонні угоди. Те, що відбувається на території АР Крим, загрожує не тільки національній безпеці України, а стало загрожувати світу в цілому. І відповідальність за ці дії лежить виключно на Росії. Жодних підстав для військової агресії на території України у російського керівництва не було, немає і не буде», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Не стали поза увагою Прем’єр-міністра питання пов’язані з формуванням структури регіональної влади на місцях впродовж найближчих двох тижнів.

За словами головуючого, акцентом діяльності нового Уряду є децентралізація влади на місцях.

Ще одним важливим питанням стало забезпечення підготовки та проведення весняно-польових робіт.

По завершенні засідання Кабінету Міністрів України, Вадим Гаврішко та присутні відповіли на запитання представників засобів масової інформації.

Посадовець зазначив, що за січень-лютий 100 % виплачено заробітну плату усім бюджетникам та захищені статті бюджету. Тобто забезпечено харчуванням усі лікувальні заклади, будинки-інтернати, паливно-мастильними матеріалами усі станції швидкої медичної допомоги. Наразі профінансовано 50 % незахищених статей та 75 % заробітної плати комунальних підприємств.

Опалювальний сезон в області проходить стабільно, усі об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі – повідомив Вадим Гаврішко.

Стосовно проведення весняно-польових робіт, посадовець зазначив, що на Хмельниччині уже впродовж місяця проводяться заходи у цьому місяці. Адже наразі підживлено 76 % площ сільськогосподарських угідь та активно ведеться підготовка до посівної кампанії.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ