Ірина Магрицька: Я не допущу радикалізму, що грає на руку Путіну

Ірина Магрицька: Я не допущу радикалізму, що грає на руку Путіну

06.03.14 10:26 0 712
У Верховній Раді ВР почала працювати Тимчасова спеціальна комісія з підготовки проекту закону про застосування мов в Україні. Депутат Зарубінський запропонував залучити до участі в її роботі експертів – представників різних регіонів країни, зокрема й від Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля (м. Луганськ).

Про це на своїй сторінці у Facebook написала громадський діяч, філолог, доцент кафедри української мови та літератури СНУ ім. В. Даля Ірина Магрицька.

Так, філолог пропонує свою кандидатуру у якості експерта від Луганська, адже викладає саме у Східноукраїнському університеті. «Я знаю одне, що кращого фахівця з мовного (і мовнозахисного!) питання, ніж я, у Східноукраїнському університеті немає», – зазначає вона.

За словами Ірини Магрицької, у Луганську працює також багато українофобів, яких, очевидно, і включать у цю комісію. Доцент СНУ ім. Даля зазначає, що є представником сходу України, про необхідність участі якого говорили ініціатори створення цієї комісії і, по-друге, патріоткою всієї країни, а не лише Донбасу. «Але дурнуватого радикалізму, що грає на руку Путіну, я не допущу», – зазначає вона.

Ось кілька матеріалів Ірини Магрицької про мову на сході України:

http://www.radiosvoboda.org/content/article/24815779.html

http://www.experts.in.ua/baza/analitic/index.php?ELEMENT_ID=39504

http://universum.lviv.ua/journal/2011/4/mahr.htm

http://gazeta.dt.ua/SOCIETY/samovryaduvannya_po-luganski,__abo_yak_mistsevi_mozhnovladtsi_zminili_ukrayinskiy_pravopis.html

http://blogs.pravda.com.ua/authors/okara/4c4b38799f663/

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ