На Львівщині 350 мешканців зголосилися надати свої оселі кримчанам

На Львівщині 350 мешканців зголосилися надати свої оселі кримчанам

06.03.14 08:17 0 704
На гарячі телефонні лінії Львівської обласної ради та Львівського обласного контактного центру станом на 12.00 5 березня додзвонились 350 жителів мешканців області. Всі вони пропонують свою оселю для тимчасового розміщення кримчан.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Місця для проживання також підготовлені у санаторіях Моршина, Трускавця, Немирова, Східниці. Щонайменше там можуть поселитись 1000 кримчан. Окрім того, свою допомогу пропонують підприємці – власники готелів. Вони готові надати для проживання жителів Криму навіть номери люкс.

Варто відзначити, що люди добираються з Криму в різний спосіб: хто поїздами, хто власним транспортом, хто автобусами. Облікують усіх жителів українського півострова за дорученням голови Львівської обласної ради працівники Департаменту соціального захисту Львівської ОДА. Саме там акумулюється інформація про всіх кримчан, які вирішили тимчасово пожити на Львівщині.

Важливим моментом для перебування тут сімей з дітьми є організація освітнього процесу. «З цією метою було досягнуто домовленість з управлінцями-освітянами, які гарантують забезпечення діткам з Криму виховного та навчального процесу в садочках та школах», – зазначив очільник обласної ради Петро Колодій.

Також у прес-службі зазначають, що свою допомогу запропонували депутати Львівської обласної ради. Зокрема, вони зголосились організувати культурну програму для кримчан у Львові та області: відвідування музеїв, театрів, храмів та замків. Водночас жителям Криму буде запропоновано взяти участь в урочистостях, які пройдуть у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької з нагоди відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка.

Нагадаємо, номер «гарячої лінії» Львівської обласної ради: 0-800-501-727, Львівського обласного контактного центру: (032) 235-73-73.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США допоможуть Україні ...
Наступна новина: В Луцьку турнір юних ...

КОМЕНТАРІ