Національна спілка журналістів підтримала сім’ї трьох загиблих на Майдані колег

Національна спілка журналістів підтримала сім’ї трьох загиблих на Майдані колег

06.03.14 12:01 0 705
Національна спілка журналістів України надала матеріальну допомогу сім’ям колег, які загинули під час протестних подій на Майдані.

Про це інформує прес-служба НСЖУ.

Нагадаємо, 19 лютого в центрі Києва невідомі застрелили журналіста газети «Вести» 33-річного В’ячеслава Веремія; 20 лютого під час протистояння трагічно загинув 22-річний студент і журналіст Ігор Костенко, а раніше – 18 лютого – на 74-му році життя від зупинки серця помер журналіст, редактор, народний депутат України першого скликання Яків Зайко.

За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, випадки, що сталися з українськими журналістами за останні місяці, – безпрецедентні.

«Як і вся наша країна не могла уявити, що в центрі Києва будуть гинути мирні громадяни, так і наше професійне середовище не могло уявити, що при виконанні обов’язків будуть гинути журналісти. Насильство по відношенню до наших колег в Україні набуло просто загрозливих масштабів, і ми надзвичайно стурбовані тим, що досі у нас процвітає безкарність. Окрім матеріальної допомоги, яку ми зараз намагаємося спільно з партнерськими медіа-організаціями надавати постраждалим журналістам, Спілка активно залучає міжнародні медіа-організації до розслідування фактів насильства над колегами, аби винні зрештою були покарані», – зазначив Олег Наливайко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ