Українців закликають не поширювати неперевірену інформацію в Інтернеті

Українців закликають не поширювати неперевірену інформацію в Інтернеті

06.03.14 14:22 0 758
Виконавчий директор Української асоціації інтернет-реклами Андрій Заблоцький закликав користувачів Інтернету не поширювати неперевірену інформацію, не вступати в дискусію з проплаченими кремлівськими пропагандистськими інтернет-ботами і максимально поширювати на Захід правдиву інформацію про події в Україні.

Про це він сказав 4 березня на прес-конференції на тему: «Україна у стані інформаційної війни: маніпуляції і викривлення інформації російськими ЗМІ».

За його словами, інтернет-спільнота схвалює звернення руху «Стоп цензурі!».

«Це одна з найбільших антиукраїнських пропагандистських компаній. Досвід наших противників зріс, вони працюють дуже якісно. Ми звертаємося до користувачів Інтернету бути дуже обережними з інформацією, з новинами, тому що це – те середовище, де набагато складніше впроваджувати параметри журналістської етики. Тому що Інтернет використовується ще й як джерело фейкових (неправдивих) новин, як джерело викривлення інформації, яка потім поширюється іншими медіа.

Відео, яке викладається в Інтернет, може бути перекручене і викладене в такому порядку, що дозволяє маніпулювати свідомістю. Ми підтверджуємо дуже велику активність кремлівсько-пропагандистської машини, яка зараз буде ще більше розкручуватися. Буде ще складніше протидіяти, тому ми закликаємо нашу спільноту мобілізуватися.

В Україні немає міністерства пропаганди, немає інформаційної політики і дуже давно її не було. Важливо, коли Україна сформулює свою національну інформаційну політику, але зараз її ще немає. Тому ми закликаємо долучитися до роботи в Інтернеті з нерозповсюдження викривлених новин. Ми щиро радимо і просимо всіх користувачів Інтернету перевіряти новини, які вони читають, перед тим, як їх поширювати», – сказав він.

Андрій Заблоцький також звернув увагу, яким чином працюють інтернет-боти. «Це проплачені коментатори, яким за кожний їх коментар платять кошти. Тому я щиро раджу не реагувати на відверто провокаційні коментарі. Якщо ви маєте власну думку, то просто напишіть її окремо, а не у відповідь на чийсь коментар, не реагуйте на провокаційні заклики, не вступайте в дискусію. Просто зрозумійте, що кожна ваша відповідь на провокаційні заклики ніяк не змінює думку вашого опонента, але лише добавляє йому грошей на рахунок», – запевнив він.

Виконавчий директор Української асоціації інтернет-реклами попросив всіх користувачів мережі «ВКонтакте», оскільки Росія здебільшого користується цією мережею, спокійно і виважено поширювати інформацію про Майдан і події в Україні. Також попросив інтернет-спільноту максимально поширювати інформацію на Заході про наше бачення ситуації.

«Власне у нас є дуже великі викривлення в інформаційному полі. Так сталося історично, що російська мова створила у нас з росіянами єдине інформаційне поле, але українці на цьому полі менш активні, ніж пересічні росіяни. Я кажу про той новий штиб журналістів, який створився з розвитком соціальних мереж. Прошу вас стати більш активними, більше писати, формулювати свою позицію, і якщо маєте можливість іноземними мовами, то поширюйте цю інформацію серед своїх друзів. Таким чином ми зможемо створити адекватне інформаційне поле про ті події, що відбуваються в Україні», – сказав він.

Андрій Заблоцький також порадив познайомитися зі статтями в Інтернеті про те, як відрізнити фейкові новини від реальних, і попросив зберігати холодну голову, читаючи і поширюючи інформацію, пише «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Расширения под Joomla 3

КОМЕНТАРІ