Львів’янам запропонували спосіб легалізації загонів Самооборони

Львів’янам запропонували спосіб легалізації загонів Самооборони

06.03.14 14:37 0 1121
Мешканці Львівщини мало активні у плані створення юридично зареєстрованих органів самоорганізації населення (ОСН). За останні три роки в області створено лише сім ОСН – переважно у селах, де немає сільських рад.

Про це 5 березня на прес-конференції повідомив керівник Львівського регіонального ресурсного центру для ОСН Петро Лазарчук.

П.Лазарчук також зазначив, що у Львові створено лише один ОСН – будинковий комітет «Майорівка».

За його словами, такий стан справ пов’язаний із досить складною процедурою реєстрації органів, низькою активністю мешканців, неготовністю людей брати на себе відповідальність за важливі кроки. Окрім того, місцева влада не сприяє створенню ОСН, оскільки боїться конкуренції – не хоче вирощувати нових лідерів, які можуть посунути її на наступних виборах.

У той час, як повідомив П.Лазарчук, ОСН успішно діють у Луганську, Горлівці, у Вінниці.

Тому експерт висловив надію, що колишній мер Вінниці, а нині віце-прем’єр-міністр з питань регіональної політики – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройман буди поширювати досвід створення ОСН на всю територію України і стимулюватиме зміни до законодавства у цій сфері.

«Ми сподіваємося, що буде прийнято новий закон та спрощено процедуру реєстрації ОСН», – зауважив П.Лазарчук.

Як пояснив експерт, ОСН можуть виконувати не лише адміністративні, а й економічні функції у своїх громадах. Окрім того, що актуально у шніх умовах, ОСН можуть сприяти органам внутрішніх справ у забезпеченні правопорядку.

Зокрема, як підкреслив П.Лазарчук, створивши ОСН, можна легалізувати загони Самооборони чи органи допомоги військоматам для збору добровольців, які можуть в разі потреби брати участь у воєнних діях.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Металіст" змінив місце ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ