Львівщина: оборона краю - спільна справа!

Львівщина: оборона краю - спільна справа!

06.03.14 15:13 0 1138
Революційні події в Україні мали не лише позитивні наслідки. Неспроможність влади іти на компроміс із народом призвели до кількох десятків людських жертв у Києві та завершилися погромами у приміщеннях підрозділів міліції, внутрішніх військ та Служби безпеки України, розташованих в обласних центрах західних областей України. Не оминула така участь й місто Лева.

Швидко оговтавшись від цих подій, правоохоронці та місцеві жителі об’єднали зусилля в охороні громадського порядку. Працівники міліції та громадські активісти долучилися до спільних патрулювань на території столиці Галичини.

Щодоби у Львові заступає близько 300 працівників міліції, які несуть службу у дві зміни: з дев’ятої ранку та дев’ятої вечора, а відтак з вечора до ранку, – зазначає заступник начальника Львівського міського управління внутрішніх справ – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Андрій Падяк. – Разом з нами до охорони громадського порядку також долучається понад тисячу активістів громадського формування «Народна самооборона». Щодня двічі на добу керівники міліцейських підрозділів разом з працівниками районних адміністрацій проводять інструктажі для спільного несення служби.

Крім цього, кожної доби на маршрути спільно з громадськими з активістами заступають ще 17 – 18 екіпажів дорожньо-патрульної служби та 12 автопатрулів працівників батальйону патрульної служби. Представники громадськості спостерігають за тим, як автоінспектори складають протоколи, повідомляють працівників ДАІ, коли отримують інформацію про порушників правил дорожнього руху.

До охорони спокою на території Львова також долучилися активісти «Автосотні» Львівської Самооборони, яку сформовано з активістів так званого львівського автомайдану. До її складу нині входить 650 водіїв. Переважно це таксисти, які консолідують свої дії за допомогою радіостанцій. Вони слідкують, чи до міста не прибувають «тітушки», які можуть вчиняти погроми та провокації. Іноді трапляється, що члени «автосотні» зупиняють громадян, котрі перебувають за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Вони блокують порушників на дорозі,а відтак викликають на місця подій працівників ДАІ. Щодоби на маршрути виїжджає близько ста легковиків «Автосотні».

Громадські активісти долучаються до патрулювань, аби не допустити конфліктних ситуацій між працівниками міліції та громадянами, які порушують закон. І це вдається завдяки їхній присутності, – зазначає полковник міліції Андрій Падяк.

До речі, члени громадської організації «Народна самооборона» підготували пакет документів для створення громадського формування з охорони правопорядку (так званої добровільної народної дружини – авт.).

Спільні патрулювання міліції та львів’ян тривають уже майже два тижні. Завдяки цим заходам у місті не відбувається зростання злочинності. Правоохоронці спільно з активістами розкрили декілька крадіжок, пограбувань, а також виявили низку порушень громадського порядку адміністративного характеру. Так, зокрема, нещодавно наряд патрульної служби міліції разом з представниками «народної самооборони» затримали молодика, який минулої п’ятниці у центрі Львова погрожував автоматом кільком перехожим. Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю МВС у Львівській області за цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України. Того ж дня увечері активісти розшукали зловмисника в одному із готелів міста, й затримавши його та передали до рук правоохоронців. Міліціонери встановили, що хуліганом виявився 29-річний мешканець Києва. З його автомобіля було вилучено зброю, яку скеровано на експертизу.

Юрій Скобало
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинське телебачення до ...

КОМЕНТАРІ