В Житомирській області обговорено першочергові завдання соціально-економічного розвитку регіонів

В Житомирській області обговорено першочергові завдання соціально-економічного розвитку регіонів

06.03.14 15:55 0 1082
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів селекторну нараду з головами облдержадміністрацій, на якій обговорювалися першочергові завдання соціально-економічного розвитку регіонів. У нараді взяв участь голова Житомирської орблдержадміністрації Сидір Кізін.

Арсеній Яценюк насамперед зазначив, що ситуація в країні з державними фінансами є дуже складною. «Можливості, які Україна отримає за рахунок пакетів економічної і фінансової допомоги від США, ЄС і МВФ, дадуть змогу стабілізувати економічну ситуацію», - підкреслив він.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що вчора Державний секретар США оголосив про перший пакет економічної допомоги, який отримає українська держава: «Сподіваюся, в найкоротші терміни - і завтра - наші європейські партнери також оголосять про економічний пакет фінансової допомоги для України».

Арсеній Яценюк також зазначив, що незважаючи на вкрай непросту ситуацію в АР Крим, Уряд України виконує свої зобов’язання перед Автономією: «За останні два дні ми перерахували на територію АР Крим для покриття соціальних та інших видатків 60 млн грн».

Прем’єр-міністр України дав доручення керівникам регіонів у найкоротші терміни вирішити кадрові питання, налагодити співпрацю з органами місцевого самоврядування для ефективного управління області та посилення процесів децентралізації, оперативного реагувати на громадську думку.

У свою чергу, Міністр фінансів України Олександр Шлапак поінформував про стан державних фінансів. За його словами, досі незатверджені 76 місцевих бюджетів і два обласних. Разом з тим, субвенції на соціальні виплати надходять в регіони вчасно. Він також наголосив на необхідності мінімізації видатків з місцевих скарбниць та перегляду низки соціальних пільг.

Окремо йшлося про підтримку Збройних Сил України та весняно-польові роботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Є ризик, що Львівщина ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ