У Рівненській області до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

У Рівненській області до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

06.03.14 10:02 0 799
4 березня у бібліотеці Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розгорнуто виставку видань творів Тараса Шевченка «Українська мова – то Шевченка слово». Експозиція присвячена 200-річчю з дня народження генія українського народу. Ініціатором проведення виставки стала бібліотекар Рівненського ЦПТО ДСЗ Антоніна Лисенко. Вона розповіла:

- Подібні заходи ми проводимо не вперше. Адже вони сприяють спілкуванню колективу у неформальній атмосфері, згуртовують людей. Ось і мої колеги принесли різні видання «Кобзаря» Шевченка, деякі з них – сімейна реліквія. Так, наприклад, у нас представлений «Кобзар» 1949 року видання, «Кобзар», виданий канадською українською діаспорою, розкішні ювілейні і подарункові видання та зовсім скромні кишенькові книжечки. До виставки долучилися і слухачі, що також дуже приємно. Окрім книжок у нашій експозиції представлені репродукції картин Шевченка, а також його великий портрет, який дістався у спадок працівниці бухгалтерії.

Колеги, що протягом дня відвідують бібліотеку, не лише уважно роздивляються експонати, а й розповідають одне одному про те, як видання потрапили до їхніх книжкових зібрань. Враховуючи великий успіх виставки, ми плануємо провести її в усіх відділеннях РЦПТО ДСЗ.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Чернівецької ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ