«Вишеградська група» закликає ЄС і НАТО допомогти Україні

«Вишеградська група» закликає ЄС і НАТО допомогти Україні

06.03.14 08:04 0 730
Прем’єр-міністри Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини закликали у вівторок Європейський союз і союз НАТО допомогти Україні, до якої вторглися війська Росії, і зберігати єдність, поставши перед «небезпечною подією, яка загрожує мирові і безпеці в Європі». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Дональд Туск, Богуслав Соботка, Роберт Фіцо і Віктор Орбан заявили, що їхні країни глибоко вражені діями Росії в Україні.

Як мовиться в заяві прем’єрів держав, неформально об’єднаних у «Вишеградську четвірку», інтервенція Росії нагадує те, що пережили самі ці країни в 1956, 1968 і 1981 році.

Перша з цих дат, 1956 рік, стосується вторгнення радянських військ до Угорщини, щоб придушити наслідки антикомуністичного повстання, яке спалахнуло в цій країні і призвело до скинення влади комуністів-консерваторів і створення нового, ліберальнішого уряду. 1968 року війська СРСР та інших соціалістичних країн так само вторглися до Чехословаччини, де на чолі владної Комуністичної партії стали реформатори, які стали лібералізувати країну. А в 1981 році в Польщі її консервативна комуністична влада сама запровадила воєнний стан у намаганні придушити все потужнішу антикомуністичну опозицію.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині триває ...
Наступна новина: Івано-Франківські ...

КОМЕНТАРІ