США, Британія і Україна: необхідні прямі переговори з Росією і спостерігачі у Криму

США, Британія і Україна: необхідні прямі переговори з Росією і спостерігачі у Криму

06.03.14 14:07 0 686
Сполучені Штати Америки, Велика Британія і Україна погодилися на зустрічі голів МЗС, що для вирішення нинішньої ситуації з діями Росії в Україні життєво необхідні прямі переговори між Києвом і Москвою, мовиться в їхній спільній заяві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У разі потреби ці переговори могли б відбутися за міжнародного посередництва, заявили державний секретар США Джон Керрі, міністр закордонних справ Британії Вільям Гейґ і в. о. голови МЗС України Андрій Дещиця за результатами їхньої зустрічі в Парижі.

Дві держави-гаранти безпеки України за Будапештським меморандумом 1994 року і Україна також погодилися, що необхідно негайно розмістити в Україні міжнародних спостерігачів, у першу чергу на Сході держави і у Криму.

Усі три учасники зустрічі також наголосили на важливості захисту прав усіх українських громадян і вважають, що саме міжнародні спостерігачі допоможуть розібратися з проблемами, пов’язаними з нерегулярними збройними загонами, діями військ і ставленням до всіх українців, незалежно від національності чи мови спілкування.

Учасники зустрічі нагадали Росії, третьому гарантові за Будапештським меморандумом, що цей документ зобов’язує її погодитися на консультації з Україною.

Вони висловили глибокий жаль, що Росія відхилила запрошення взяти участь у нинішній зустрічі.

Британія і США далі підтримуватимуть суверенітет і територіальну цілісність України, наголошено в заяві. Вони також високо оцінюють дії влади України, яка не йде на дії, що наростили б напруженість.

Якщо Росія далі порушуватиме суверенітет і територіальну цілісність України, це тільки погіршить міжнародні позиції Росії і призведе до більших політичних і економічних наслідків для неї, попередили гаранти безпеки України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівська політехніка ...

КОМЕНТАРІ