Найактивніше на Тернопіллі декларують доходи, отримані як подарунки і спадщина

Найактивніше на Тернопіллі декларують доходи, отримані як подарунки і спадщина

06.03.14 11:32 0 708
З початку року 370 громадян подали такі декларації та задекларували 29,4 млн.грн. доходів. Загалом, до органів Міндоходів області подано 1691 декларацію, з яких 1089 – з метою реалізації права на податкову знижку. Сума задекларованих доходів становить більше 41 мільйони гривень. Повідомляє інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області.

Там нагадують, що громадяни, які успадкували чи отримали у подарунок майно, зобов’язані подати декларації та сплатити визначену законодавством суму податку на доходи фізичних осіб.

Звертаємо увагу на те, що за нульовою ставкою оподатковується майно, отримане від спадкодавця першого ступеня споріднення, власність, успадкована інвалідом І групи або ж особою, яка має статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, або дитиною-інвалідом. Для решти декларантів-спадкоємців Податковим кодексом визначено ставку податку на доходи у розмірі 5% від вартості успадкованого чи отриманого у подарунок майна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові суд засудив ...

КОМЕНТАРІ