Із наметів майданів митці створять карту України

Із наметів майданів митці створять карту України

07.03.14 11:57 0 1057
7 березня в Києві на Майдані Незалежності стартує масштабний арт-проект, учасники якого напишуть 2100 картин на фрагментах наметів Євромайдану і Антимайдану.

Група професійних художників використає роботи аматорів для створення концептуальних арт-об’єктів, а також візуалізує їх у карту України, повідомляють координатору проекту.

Учасникам київських протестів запропонують візуалізувати свої заповітні мрії на фрагментах наметів Євромайдану і Антимайдану. На другому етапі реалізації проекту, професійні художники і веб-дизайнери створять концептуальні арт-об’єкти, а також відеоінсталяції та електронну карту України з 2100 картин.

«Всі учасники київських протестів, по яку б сторону барикад вони не перебували, схожі в одному – вони мріють про щастя, мир і любов. Наш проект – це роздуми про руйнівну силу протесту, про творення, про те, що нас розділяє і в чому ми єдині. І першими авторами картин на брезенті стануть медики – люди, для яких усі рівні, їм не важливі політичні погляди тих, кому необхідно надати допомогу. Роботи будуть виконані білою фарбою, що символізує чистоту помислів, початок нового й важливого етапу в житті наших героїв», – розповідає арт-куратор проекту Євгенія Смирнова.

Робота над проектом триватиме півроку, в ньому буде задіяно понад дві з половиною тисячі митців, дизайнерів і програмістів. Результати арт-проекту планується презентувати восени на великих художніх форумах в Україні та за кордоном, повідомляє «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Польща: Україна – єдине ...

КОМЕНТАРІ