Офіційне святкування 200-річчя з дня народження Шевченка відбудеться на сцені Майдану

Офіційне святкування 200-річчя з дня народження Шевченка відбудеться на сцені Майдану

07.03.14 13:22 0 1113
Урочистості на державному рівні у Палаці Мистецтв Україна – скасовано. Жодних коштів на їх проведення, а це близько 1 мільйона гривень, витрачено не буде. Усі заходи із вшанування Кобзаря пройдуть на сцені Майдану Незалежності.

Про це 5 березня з трибуни Верховної Ради повідомив міністр Культури України Євген Нищук, – інформує прес-служба міністерства.

Міністр коротко зупинився на сценарії вшанування Тараса Шевченка у столиці 9 березня та 10 березня у Каневі.

Відповідно до сценарного плану, 9 березня о 10:00 Парку Шевченка в м.Київ за участю офіційних осіб, іноземних гостей та громадськості відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Кобзарю.

Після цього, о 14:00 на сцені Майдану Незалежності, відбудеться міжконфесійна молитва за Україну, за участю представників Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій

Ближче до вечора за участю народних колективів, сучасних письменників, фольклорних та рок-колективів, зокрема, гуртів «Хорея Козацька», «Гайдамаки», «Сестри Тельнюк» та «Кому Вниз», запланований концерт за мотивами творів Тараса Шевченка.

Завершиться святковий день прем’єрою документального фільму Сергія Проскурні «Тарас Шевченко IDентифікація», який буде продемонстровано на Майдані.

10 березня – заходи із вшанування Шевченка пройдуть на Черкащині, у місті Канів.

О 12:00 за участю офіційних осіб та громадськості відбудеться церемонія покладання квітів на Чернечій Горі та Панахида за Тарасом. У виконанні національних колективів прозвучать музичні твори на вірші Тараса Шевченка.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зять Усами бін Ладена ...
Наступна новина: Естонія в підслуханій ...

КОМЕНТАРІ