200-річчя Шевченка Львів відзначатиме молебнем і читанням віршів

200-річчя Шевченка Львів відзначатиме молебнем і читанням віршів

07.03.14 08:58 0 1030
У Львові 9 березня пройдуть урочисті заходи з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної ради, у цей день керівництво та депутати ЛОР разом із громадськістю покладуть квіти до пам’ятника Т. Шевченку, а також запалять лампадки на Молитовному майдані.

У заходах також візьме участь керівництво Львівської облдержадміністрації та міської ради Львова, лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Після покладання квітів біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться екуменічний молебень і читання творів Т. Шевченка у виконанні акторів, зокрема, народного артиста України Богдана Козака.

Також у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької пройде урочиста академія до 200-річчя з дня народження Т. Шевченка.

У Львівській обласній філармонії відбудеться концерт «В шану Тарасові Шевченку» за участю Академічного симфонічного оркестру Львівської обласної філармонії, Галицького академічного камерного хору, Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», хору студентів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича та відомих оперних співаків Вікторії Лук’янець і Назара Тицищина.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна перемогла США у ...
Наступна новина: Відкрий для себе Луцьк!

КОМЕНТАРІ