Василь Хомінець: ідеали Романа Шухевича закладені у свідомості нового покоління

Василь Хомінець: ідеали Романа Шухевича закладені у свідомості нового покоління

07.03.14 14:44 0 1250
64-ту річницю загибелі головного командира УПА, генерал-хорунжого, Героя України Романа Шухевича вшанувала влада та громадськість поблизу села Гуків Хмельницької області. Біля пам’ятного хреста, встановленого на місці спалення тіла головного командира УПА, відбулася поминальна панахида та віче-реквієм. Віддав шану незламному борцю за волю нашої держави голова обласної ради Василь Хомінець.

«Ми вшановуємо славного командира УПА Романа Шухевича, бо він – наш орієнтир. Ми хочемо продовжувати розпочату ним справу, бо найголовнішою його метою була Українська вільна, самостійна, соборна держава, – зазначив голова обласної ради Василь Хомінець. – У ці складні та тривожні для України часи, коли зовнішній агресор намагається знищити нашу країну, ідеали та прагнення Романа Шухевича пробуджують уже сучасну, теперішню українську громаду. Ці ідеали закладені у свідомості молодих людей, народжених уже у ніби і вільній Україні, та, на жаль, була вона осквернена чиновницьким свавіллям, корупцією, продажністю судів та правоохоронців. Перед світлою пам’яттю Героїв минувшини та сьогодення, ми маємо побудувати державу, де влада працюватиме для народу, де буде гідне життя для кожного, хто чесно працює. Буде нелегко, та пам’ятаймо - є велика мета, яку потрібно усім нам зреалізувати».

До пам’ятного хреста учасники віче-реквієму поклали квіти.

Довідково. Роман Шухевич загинув у зіткненні зі спецгрупою Міністерства державної безпеки 5 березня 1950 року у селі Білогорща на Львівщині. За даними довідки Управління СБУ, 9 березня 1950 року група співробітників МГБ УРСР разом із солдатами строкової служби вивезли тіло Романа Шухевича із території Західної України на лівий берег річки Збруч (окраїна лісу біля села Гуків Чемеровецького району Хмельницької області), де його спалили, викинувши обгорілі залишки у брезенті в річку Збруч.

Тривалий час місце спалення працівники КДБ тримали у таємниці. Тільки у 2004 році було отримано інформацію про обставини знищення тіла Романа Шухевича.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі один ...
Наступна новина: Держземагентство України ...

КОМЕНТАРІ