Тернопілля: «Він не згас і не згасла ідея, за яку він боровся і жив»

Тернопілля: «Він не згас і не згасла ідея, за яку він боровся і жив»

07.03.14 12:38 0 1041
5 березня минає 64-та річниця з часу загибелі Героя України, головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Вшанування пам’яті незламного борця за волю України відбулися у селі Заболотівка Чортківського району.

Віддали шану великому сину української землі голова обласної ради Василь Хомінець, голова ОДА Олег Сиротюк, депутати обласної ради Олександр Стадник, Володимир Стаюра, керівництво району, громадськість.

Священики відправили панахиду за усіма борцями за незалежність нашої держави. Хвилиною мовчання пом’янули і сучасних Героїв Небесної Сотні.

Звертаючись до громади, голова обласної ради Василь Хомінець наголосив:

- Ми зібралися біля погруддя нашого Героя України, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Нині і влада, і громада біля тих поводирів, імена яких ніколи не згаснуть, бо «той борець, той здобуває світ». Роман Шухевич і його командири боролися із сатанинською імперією, і у них було гасло «Бог і Україна». І ті наші новітні Герої, славетна Небесна Сотня, йдучи проти озброєного до зубів супротивника з палицями та дерев’яними щитами, також промовляли – «Бог і Україна». Вони полягли, бо прагнули гідного для кожного українця життя. А тому найкращим пам’ятником Роману Шухевичу і Небесній Сотні буде створення справді вільної, сильної і нескореної держави з владою, яка служить народу. Історія нам знову дає шанс. І ми не маємо права його втратити, заради світлої пам’яті знаних і незнаних Героїв. Ми не можемо схибити, будуючи нову Україну. Мені спали на думку рядки, які можна підписати під кожним Героєм, – «Він не згас і не згасла ідея, за яку він боровся і жив. Слава Україні і слава її Героям!».

У селі Заболотівка Чортківського району урочини із вшанування пам’яті Романа Шухевича відбуваються щороку. Саме тут було встановлене перше в області погруддя Романа Шухевича. Тут він перебував у криївці протягом кількох місяців у 1944-1945 роках і звідси командував підрозділами УПА.

Учасники урочин поклали квіти до погруддя Героя України Романа Шухевича.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Російське ТБ як ...

КОМЕНТАРІ