У Волинській області реформа місцевого самоврядування - найголовніша на шляху економічного розвитку країни

У Волинській області реформа місцевого самоврядування - найголовніша на шляху економічного розвитку країни

08.03.14 10:47 0 1038
Найголовнішою реформою на шляху економічного розвитку країни є реформа місцевого самоврядування. Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Необхідно децентралізувати систему управління і передати максимально повноваження намісця, а також фінансові ресурси для здійснення цих повноважень органами місцевого самоврядування. Частину податків треба залишати на місцях і громади самі мають вирішувати куди ці кошти спрямовувати. Тим самим ми надамо громадам реальну можливість розвивати свої території», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

За його словами, в свій час всередині країни були напрацьовані відповідні рішення щодо реформування системи місцевого самоврядування, однак не було політичної волі, щоб втілити їх в життя.

«Були лише декларації. Тому, все те, що відбувалося в нашій країні останні роки – результат надмірної централізації влади. ми відновили діалог з нашими європейськими партнерами щодо реформи місцевого самоврядування. Будемо брати за приклад досвід європейських країн, зокрема досвід Польщі», - прокоментував Володимир Гройсман.

Прес-служба Мінрегіонбуду
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ