В арт-галереї «Луцьк» відкрилася виставка до 200-річчя Т.Г.Шевченка

В арт-галереї «Луцьк» відкрилася виставка до 200-річчя Т.Г.Шевченка

08.03.14 11:04 0 1129
У 2014 році Україна відзначає 200-літній ювілей від дня народження Великого Українця Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди у нашому місті відбувається ряд заходів та подій.

ж в арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки робіт учасників міського конкурсу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Тарас Шевченко. Погляд крізь століття». Участь у конкурсі взяли студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, Луцького вищого професійного училища будівництва і архітектури та учні Луцької художньої школи.

Участь у відкритті виставки взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, депутат міської ради Анатолій Пархом’юк, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку пані Беата Бживчи.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів зазначила, що на конкурс представлено 43 роботи, серед яких – живопис, розпис по тканині та скульптура. Вік учасників від 8 до 22 років.

За її словами, журі відзначило 10 робіт, визначено чотири перших місця, три других та три третіх.

Звертаючись до присутніх, перший заступник міського голови Святослав Кравчук подякував організаторам та учасникам конкурсу. «Про творчість Тараса Шевченка говорять багато. Його особистість протягом 200 років була актуальною. молодь відтворює те, що він писав багато років тому. Я думаю, що ситуація, яка нині є в Україні, у певній мірі висвітлена у творах Кобзаря. Ми повинні завжди гордитися такими постатями як Шевченко. Я радий тому, що у роботах, які представлені на виставці, кожен по особливому бачить його творчість», – зауважив він.

Святослав Кравчук побажав юним талантам творчого зросту. «Це лише перші крокі ваші, але вже вагомі», – наголосив перший заступник міського голови.

Також він запросив присутніх взяти участь у заходах до 200-річчя Тараса Шевченка, які відбудуться у Луцьку 9 березня.

Крім того, Святослав Кравчук висловив слова вдячності директору дитячої художньої школи Івану Гаврилюку та педагогічному колективу за роботу. Я впевнений, що частина з ваших учнів стануть великими митцями та прославлятимуть Україну і місто Луцьк.

Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи сказала: «Хочу побажати всім молодим митцям, аби у майбутньому вони були такими ж відомими, як Тарас Шевченко. Бачила в галереї багато різних робіт, технік. Всі вони мене вразили. Я згідна зі Святославом Кравчуком, що в майбутньому ваші роботи та талант буде знаний не лише в Україні, але й за кордоном».

У свою чергу, Анатолій Пархом’юк зауважив, що митці завжди відгукуються на актуальні проблеми сьогодення. Вони своїми вміннями відображають відношення до подій. « ми на виставці бачимо вашу інтерпретацію творів Шевченка. Те, як ви бачити не лише його твори, але й постать. Його діяльність була пов’язана з нашою державою. Приємно, що так багато людей взяло участь у конкурсі. Це говорить, що ви не байдужі. Я радію цьому, адже ви в майбутньому розвиватимете нашу державу», – наголосив він.

Святослав Кравчук вручив учасникам та переможцям конкурсу дипломи та «Кобзар» Тараса Шевченка.

Запрошуємо лучан та гостей міста ознайомитись з експозицією, яка діятиме в арт-галереї «Луцьк» до 26 березня 2014 року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина прийняла 150 ...
Наступна новина: На відкритті Паралімпіади ...

КОМЕНТАРІ