На Волині прокуратура домоглася усунення від посади сільського голови-корупціонера

На Волині прокуратура домоглася усунення від посади сільського голови-корупціонера

08.03.14 08:36 0 1347
Постановою Любомльського районного суду ще у 2012 році Гущанського сільського голову було визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення та накладено стягнення у вигляді штрафу з конфіскацією в дохід держави незаконно одержаної неправомірної вигоди.

Рішенням сільської ради за постановою суду припинено повноваження сільського голови. Також, до Верховної Ради на виконання вимог подання прокурора скеровано клопотання про призначення позачергових виборів сільського голови.

Однак, вже у травні 2013 року сільською радою було відмінено попереднє рішення та відкликано клопотання про призначення позачергових виборів голови ради, а сільський голова знову приступив до виконання обов’язків.

Відтак, Любомльський міжрайонний прокурор звернувся до суду з позовом про скасування вказаного рішення ради. Постановою Волинського окружного адміністративного суду позов прокурора задоволено повністю. Ухвалами Львівського апеляційного суду області та Вищого адміністративного суду України постанову суду залишено без змін.

Завдяки принциповій позиції прокуратури повноваження голови ради припинені, та направлено клопотання до Верховної Ради України про проведення позачергових виборів. До трудової книжки екс-голови сільради внесено записи про звільнення із займаної посади за вчинене корупційне правопорушення.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ