На Волині про захист одиноких громадян дбають дільничні інспектори міліції

На Волині про захист одиноких громадян дбають дільничні інспектори міліції

08.03.14 11:51 0 1050
Для того, щоби беззахисністю одиноких людей похилого віку не скористалися зловмисники, дільничні інспектори міліції Ковельського міськвідділу внутрішніх справ розповідають громадянам про хитрощі, до яких вдаються спритники, та найпоширеніші види шахрайств.

Насамперед правоохоронці застерігають бути уважними при спілкуванні з так званими псевдосоціальними працівниками, які пропонують обміняти старі гроші на купюри нового зразка у зв’язку з проведенням вигаданої реформи, телефонними аферистами, котрі вимагають гроші за звільнення рідних від кримінальної відповідальності.

При цьому дільничні інспектори міліції наголошують пенсіонерам, що двері будинку завжди повинні бути зачинені, що пускати в господу незнайомців у жодному випадку не можна. При цьому міліціонери вручають громадянам спеціальні пам’ятки, де чітко розписано, як треба діяти в різних ситуаціях, та вказані номери телефонів, за якими за потреби можна звернутися.

79-літня Софія Прокопівна, жителька Ковельщини, не вперше приймала у своєму будинку правоохоронців, тож відразу запевнила:

– Двері у мене постійно зачинені. Свого соціального працівника я знаю, тож тільки її впускаю у будинок. А телефон дільничного у мене завжди лежить на видному місці.

– Ми націлюємо одиноких людей на те, щоби вони були обережними і не пускали у помешкання незнайомців, аби не трапилося біди, адже саме вони часто стають жертвами злочинців, – зауважив старший дільничний інспектор міліції Ковельського МВ УМВС України у Волинській області майор міліції Олександр Тарасюк.

Еліна БАГІНСЬКА,

Ковельський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ