Підготовка до весняно-польових робіт на Закарпатті проходить у плановому порядку

Підготовка до весняно-польових робіт на Закарпатті проходить у плановому порядку

08.03.14 13:29 0 1066
У четвер, 6 березня, на виконання рішень селекторного засідання Кабінету Міністрів України відбулася нарада з керівниками підрозділів агропромислового комплексу краю. За дорученням голови Закарпатської ОДА Валерія Лунченка нараду провів тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови обласної держадміністрації Михайло Попович. Головне питання, яке розглядалося, - стан підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у 2014 році.

За інформацією заступника директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Леся, в цілому Закарпаття готове до весняно-польових робіт. Згідно з останнім моніторингом, у доброму стані знаходиться 83,9% посівних площ озимих зернових, задовільному – 16,1%. Пересів поки що не передбачається.

Станом на 5.03.2014р. підживлено озимих зернових на площі 14,9 тис. га, що становить 40,1%.

Враховуючи обмеженість у земельному ресурсі, обсяг посіву ярих культур у всіх категоріях господарств збільшено на 1% і становить 114,3 тис.га.

У структурі посівних площ 2014 року передбачено зменшення посівів соняшнику на 62% від попереднього року.

Ярих зернових всіма категоріями господарств прогнозується посіяти на площі –52,4 тис.га, з них ранніх колоскових зернових –6,6 тис. га., технічних культур –6,3, картоплі – 35,6, овочів-13,8, кормових культур – 6,9 тис.га. У товарному секторі яровий сів становить 14,6 тис.га.

Оптимальні строки посіву ранніх зернових культур, згідно з рекомендаціями наукових установ, розпочинаються з 20 березня до 15 квітня, пізніх – до 10 травня.

Проблем із заготівлею матеріально-технічних ресурсів в області немає. Кондиційного насіння ярих зернових засипано 100,3% від потреби, у тому числі, пшениці – 83,3%, ячменю – 95%. вівса – 88%, гречки –154%.

Мінеральних добрив на весняно-літній період закуплено 95% від потреби, засобів захисту рослин – 80%.

Готовність техніки до проведення весняно-польових робіт становить 99%.

Пально-мастильними матеріалами сільгоспвиробники області забезпечені в достатній кількості.

В області створено регіональний штаб із контролю за ситуацією в АПК. Налагоджується постійний зв’язок між департаментом агропромислового розвитку ОДА, районних управлінь, відділів агропромислового розвитку, держсільгоспінспекціями та іншими структурами системи АПК.

Михайло Попович побажав представникам аграрного сектору економіки області урожайного року і запевнив, що фінансування обласних програм підтримки сільгоспвиробників у 2014-му буде здійснено в повному об’ємі.

Управління інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фотовиставка «День-2013» у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ