Закарпатська міліція закликає громадян здавати незареєстровану зброю

Закарпатська міліція закликає громадян здавати незареєстровану зброю

08.03.14 16:55 0 854
Під час останніх масових подій в Україні в окремих регіонах відбулося захоплення мітингувальниками силових структур, в тому числі й адмінбудівель міліції. Під час цих захоплень громадяни заволоділи табельною вогнепальною зброєю, що може призвести до біди на кшталт недавнього розстрілу з автоматичної зброї в Києві трьох працівників ДАІ.

Останнім часом в Україні, й зокрема на Закарпатті, побільшало тяжких злочинів, в першу чергу розбійних нападів із застосуванням зброї. Аби запобігти новим злочинам, міліція закликає громадян здавати незареєстровану зброю.

- Міністерством внутрішніх справ України в ці дні проводяться загальнодержавні заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спецзасобів, у тому числі неправомірно вилучених громадянами у правоохоронних органів та спецслужб, - каже керівник дозвільної служби закарпатської міліції Михайло Січка. – Нагадаємо, що закон передбачає кримінальну відповідальність за незаконне зберігання та застосування зброї. Зокрема, ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Водночас особа, яка добровільно здала незареєстровану зброю, звільняється від відповідальності.

Невдовзі міліція розпочне місячник добровільної здачі зброї, під час якого громадяни ще й матимуть можливість офіційно зареєструвати наявну в них нелегальну зброю, дотримавши передбаченої законом процедури.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ