Закарпаття: обласна влада вживає заходи із ліквідації аварії на продуктопроводі «Дубриничі»

Закарпаття: обласна влада вживає заходи із ліквідації аварії на продуктопроводі «Дубриничі»

08.03.14 14:47 0 1042
У п’ятницю, в Закарпатській облдержадміністрації відбулося засідання робочої наради щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася вчора на продуктопроводі ЛВДС «Дубриничі» ДП «Прикарпатзахідтранс» поблизу села Мала Добронь.

Головуючий – перший заступник голови регіональної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, директор департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури ОДА Віктор Лукеча заслухав інформацію про проведені роботи з ліквідації забруднення навколишнього середовища.

За даними комісії, яка виїжджала на місце аварії, витік нафтопродуктів із продуктопроводу ДП «Прикарпатзахідтранс» стався через несанкціоновану врізку в трасу №16 продуктопроводу на ділянці 43 (на 398 км). Відтак, внаслідок розгерметизації продуктопроводу у межах охоронної зони на поверхні грунту виявлено кілька маслянистих плям. «Нафтовий» шлейф займає до 2200 кв.м. Аварійна бригада ЛВДС «Дубриничі» ДП «Прикарпатзахідтранс» ліквідувала дану врізку. Загрози попадання нафтопроводу у водні артерії нема, річка Латориця - за півтора кілометри від врізки. На місці пригоди працює 30 одиниць спецтехніки та 50 осіб особового складу.

Наразі працює комісія з фахівців екологічної інспекції у Закарпатській області та відбирає проби грунтів. Пізніше буде визначено ступінь забруднення земельної ділянки. За їх попередньою схемою площа забруднення становить 105 м довжиною та 20 м – шириною.

Під час наради також йшлося, що після вивезення забрудненого грунту з місця аварії (це близько 200 кубів), буде проведено рекультивацію. Лише після рекультивації, дана ділянка підлягатиме подальшій експлуатації. На встановлюються збитки, завдані несанкціонованою врізкою. Також правоохоронцями вже відкрито кримінальне впровадження, адже ця ситуація техногенного характеру виникла через втручання сторонніх осіб.

Наприкінці наради Віктор Іванович дав доручення розробити план заходів з ліквідації екологічних наслідків забруднення навколишнього середовища в повному обсязі. А також – визначити місця складування забрудненого грунту та вжити заходів з належного забезпечення охорони продуктопроводу від несанкціонованих втручань.

Подія, яка виникла на території Малодобронської сільської ради, знаходиться на контролі в керівництва ОДА.

Управління інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Міліціонери Волині разом із ...

КОМЕНТАРІ