У Хмельницькому посадовців обласної ради найвищого рангу спіймали на службовому підробленні документів

У Хмельницькому посадовців обласної ради найвищого рангу спіймали на службовому підробленні документів

08.03.14 16:45 0 807
Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області викрили двох високопосадовців обласної ради, які, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили оборудку на користь близького родича одного з них, заподіявши обласному бюджету збитків на суму близько 675 тисяч гривень.

З метою отримання неправомірної вигоди на користь товариства з обмеженою відповідальністю, яке належить близькому родичеві одного з посадовців, чоловіки підробили низку документів, на підставі яких, без рішення обласної ради, неправомірно передали власнику згаданого ТОВ нежитлові приміщення загальною площею близько 2400 кв. метрів та вартістю понад 4 мільйони гривень, які належать територіальним громадам.

Щоб приховати справжню вартість цього майна та занизити орендну плату, службові особи сфальсифікували висновок про ринкову оцінку майна, занизивши його реальну ціну до 1,6 мільйона гривень.

Таким чином ТОВ отримало можливість сплачувати у декілька разів нижчу плату за оренду приміщень, що призвело до недоотримання обласним бюджетом 674 тисяч 177 гривень.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 366 Кримінального кодексу України – службове підроблення. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією. Досудове розслідування проводить прокуратура Хмельницької області.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: суд оштрафував ...
Наступна новина: У Львівській області ЗМІ ...

КОМЕНТАРІ