На заході України до війська записуються навіть священики і дівчата

На заході України до війська записуються навіть священики і дівчата

08.03.14 16:15 0 863
Зважаючи на події, які відбуваються зараз на території Криму, до військових комісаріатів приходять не лише військовозобов’язані за повістками, а й добровольці.

Про це повідомляє регіональний медіа-центр Міноборони України Західного регіону.

Добровольців набагато більше, ніж можна було собі уявити.

Лише за даними Волинського облвійськкомату, за останні декілька днів добровільно зголосилися стати до військових лав понад дві тисячі осіб. Така ж ситуація й у інших областях західних областей.

Військові кажуть, що добровольці дуже активні та вмотивовані у своєму бажанні служити країні. Не зважаючи на те, що це люди різного віку, різного соціального статусу, їх поєднує одна спільна ідея захисту української державності від іноземної інтервенції.

Відтак, до лав добровольців зголошуються насамперед люди, які мають досвід армійської служби. Зокрема, на Волині власні підрозділи можуть сформувати представники Всеукраїнського громадського об’єднання «Ніхто Крім Нас», ветеранських організацій учасників бойових дій в Демократичній Республіці Афганістан, активісти Євромайдану тощо. Хлопці та чоловіки готові самі сформувати підрозділи та розпочати військову підготовку. Єдина вимога – командувати цими підрозділами мають професійні діючі військовослужбовці-офіцери.

На збірні пункти військкоматів добровільно приходять і люди зовсім не військових професій. Зокрема, луцький священик Української православної церкви Київського патріархату отець Макарій.

«Хотілося б, звичайно, стати військовим капеланом, адже нам, священикам, заборонено брати до рук зброю. Я вважаю, що й словом вчення Христа можна боротися з неправдою», – розповів священик.

Проте, з якої саме сторони братися за автомат 34-річний волинський отець знає добре. У 1999-2000 році він проходив строкову військову службу у лавах Збройних сил України.

«Під час військової служби я зрозумів і відчув для себе багато життєвих істин. Любити Батьківщину, шанобливо ставитись до загальнолюдських цінностей, цінувати дружбу, вірність і відданість своїй справі. Зрештою, саме у війську я навернувся до Бога. У світлиці нашого підрозділу було Євангеліє, яке я перечитав», – розповів він.

Незвичне звернення надійшло до військкомату Львова. Дівчина не лише записалася до лав добровольців, а й наголосила на тому, що бажає проходити службу у підрозділах Високомобільних десантних військ.

Сама Тетяна Турчина з Рівненщини, але навчалася і працювала у Львові. За фахом – журналіст, друга освіта – економічна. Зараз вона працює директором рекламного агентства.

«Я уважно слідкувала за подіями іноземного вторгнення до Криму. Спокійно спостерігати за тим, як нашу країну роздирають на частини не можу. Тому і вирішила зробити такий крок. Чому саме в десант? Напевно, маю такий нетиповий для дівчини характер. Все життя активно займаюсь спортом: я майстер спорту по дзюдо і кандидат у майстри спорту по самбо. Добре стріляю. Неодноразово стрибала з парашутом. Таких добровольців як я – багато. В нинішній ситуації це обов’язок кожного. Я хочу жити у вільній країні і бути впевненою в завтрашньому дні. Наша країна століттями потерпала від поневолення, різні покоління боролися за її незалежність і наш обов’язок не зрадити тих людей, які поклали життя за свободу і захисти нашу країну хай навіть зі зброєю в руках», – переконана Тетяна Турчина.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ