Львів на вихідні. Афіша

Львів на вихідні. Афіша

08.03.14 11:20 0 1173
Вихідні, які насуваються, особливі з двох причин. По-перше, це ще одна нагода сказати своїм матерям, бабусям, подругам, сестрам і коханим, наскільки вони вам дорогі, подарувати їм квіти, щиру усмішку і ніжний цьом. По-друге, це дні, коли з шаною потрібно згадати великого Кобзаря, людину, вірші якої надихають на боротьбу, пам’ять про яку не одне десятиліття живе у душах української нації. Так, саме в неділю минає 200 років від дня народження Тараса Шевченка.

А що приготував Львів з нагоди цих дат, читайте у нашій афіші.

Львівська філармонія у ювілей Шевченка, 9 березня, запрошує послухати концерт у шану Кобзареві. Його поезію в романсовій ліриці українських композиторів виконає примадонна віденської опери Вікторія Лук’янець та соліст Львівської обласної філармонії Назар Тацишин. Під батутою Володимира Сивохіпа виступить львівська Державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», Галицький академічний камерний хор, хор студентів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича та Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії. Початок о 19.00.

А Національний академічний драматичний театр ім. М. Заньковецької до ювілею Кобзаря о 18.00 його готує «Назара Стодолю».

Драмтеатр ім. Лесі Українки о 18.00 презентує нову виставу «Стіна» за творами Т. Шевченка та Ю. Щербака. Театр торкається актуальної теми боротьби українського народу за рідну мову, свободу слова, недоторканність і незнищеність як географічних, так і етнічних кордонів України, за рівність, віру і невмирущу надію на отримання справжньої незалежності, звертаючись до безсмертної творчості незламного духом Кобзаря та навічно вписаних в історію подій на Майдані. Для малечі у неділю театр подарує ще казкову історію «Великі подвиги маленького Ріккі-Тіккі-Таві». Початок о12.00.

Перший театр для дітей та юнацтва до 200-річчя Кобзаря покаже свою нову виставу «Наш Тарас» о 15.00, а о 12.00 розважить малечу спектаклем «Русалонька».

Театр «Воскресіння» ж на вихідні приготував мелодраму в стилі театру-кабаре «Розбите серце». Початки спектаклів о 19.00 (субота) та 18.00 (неділя).

А театр Курбаса у ці два дні покаже «Амнезію, або Маленькі подружні злочини». Початок – о 19.00.

Театр «І люди, і ляльки» порадує малечу не виставами про Шевченка, а чарівними історіями. У суботу буде «Горіхова гілочка» о 12.00 та 14.00; у неділю – «Руденький їжачок» о 12.00, 14.00, 16.00. КІНО

Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) запрошує на безкоштовні кінопокази фільмів про Кобзаря.

8 березня 17:00 «Тарас Шевченко»

9 березня 16:30 «Тарас Шевченко. Спадщина»

9 березня 17:30 «Тарас Шевченко. Надії»

9 березня 18:30 «Дві долі». МУЛЬТИКИ

LEGO. Фільм (мультфільм, бойовик, комедія). Звичайна легофігурка, помилково вважає себе фігуркою з елітного набору, погоджується приєднатися до походу проти злого легодиктатора, який планує склеїти разом весь всесвіт.

«Містер Пібоді і Шерман». Пес Пібоді – герой і справжній геній. Він лауреат Нобелівської премії, олімпійський чемпіон, винахідник, науковець. Хлопчик Шерман – його прийомний син. Один з винаходів містера Пібоді – машина часу Вейбек, за допомогою якої батько допомагає сину краще вивчити історію. Одного разу Шерман разом зі своєю подружкою Пенні порушує батьківську заборону та самостійно відправляється у подорож. Тепер у містера Пібоді з’явилась дуже важлива справа – виправити все, що малеча встигла накоїти, та повернути історичні події на свої місця.

НОВИНКИ

«300 спартанців: Відродження імперії» (драма, екшн). Очолює греків відважний флотоводець Фемістокл. На відміну від свого соратника Леоніда, головний герой мало розуміється на сухопутних боях, його стихія – море. Усі тонкощі ведення бою поблизу грецьких островів йому відомі. У розпорядженні Фемістокла близько 300 суден. Однак, завдяки винахідливості та кмітливості, герой дає відсіч персидському флоту, що суттєво перевищує грецький за чисельністю.

«Люблю. Назавжди» (драма, мелодрама). Їх можна назвати сучасними Ромео та Джульєттою. Вона – із заможної родини, отримує гарну освіту та в усьому слухається батьків. Він – харизматичний хлопець, сміливий та щохвилини готовий ризикували заради розваги. Пристрасть між ними спалахує миттєво і вона розгорається все сильніше від розуміння того, що їм не варто бути разом.

«З 8 березня, чоловіки!» (комедія, мелодрама). Краса і розум – переконлива зброя блондинки Ані. У неї все іде чудово, однак 8 березня її доля змінюється – її кидає наречений, робочий проект крадуть, а сама вона починає чути думки чоловіків. Ця здатність спочатку доводить її до відчаю, а потім відкриває широкі можливості.

«Аманда» (комедія, мелодрама). Він – справжній бабій та успішний бізнесмен, насолоджується життям і жінками. Та зустрівши Аманду, в нього все змінюється, і він уже готовий навіть до весілля. Та дізнавшись деякі пікантні подробиці з минулого життя Аманди, у пориві гніву виганяє її з дому, але через деякий час розуміє, що Аманда – найкраще, що з ним коли-небудь було.

«Німфоманка. Частина ІІ» (драма, еротика). Фільм – продовження першої частини історії еротичних переживань жінки від народження до п’ятдесятиріччя. Вона поставила собі діагноз – німфоманія. Вона розповідає історію своєї насиченої молодості, багату паралельними сюжетами і несподіваними відступами.

ТЕ, ЩО КІНОМАНИ МАЛИ ЗМОГУ ПОБАЧИТИ

«Помпеї» (бойовик, мелодрама). Історія кохання раба Міло і благородної Кассії, що заручена з римським сенатором, на тлі виверження Везувію, яке назавжди стерло з лиця землі давньоримське місто Помпеї.

«Робокоп» (фантастика, бойовик, кримінал). У 2029-у багатонаціональний конгломерат OmniCorp перебуває на чолі досліджень в галузі робототехніки. Дрони компанії здобули перемоги у всіх американських війнах, і тепер фірма планує використовувати свої досягнення і в тилу. Алекс Мерфі, люблячий чоловік, батько і хороший поліцейський, бореться з лавиною злочинності і корупції, що звалилася на Детройт. Його, важко пораненого при виконанні службових обов’язків, OmniCorp вирішує задіяти у своєму робототехнічному експерименті, щоб врятувати герою життя. Алекс повертається на вулиці міста, маючи в багажі нові здібності, але переймаючись питаннями, з якими людині ніколи раніше не доводилося стикатися.

«Академія вампірів» (жахи, фентезі, бойовик, комедія, детектив). У сучасній Америці, в школі штату Монтана, навчаються вампіри. З 17-річною дампіркою (дитя вампіра і смертної жінки) Розмарі та її подругою Ліссою відбуваються різні пригоди, вони перевіряють свою дружбу на міцність, страждають і втрачають близьких людей. Їхнє життя проходить на тлі кривавих вампірських війн.

«Філомена» (драма). Юна ірландка Філомена народила сина, будучи підлітком. Її відправили на «перевиховання» в монастир, де дівчина зазнала численних принижень, а немовля віддали на усиновлення в американську родину. Згодом з монастиря їй вдалося вирватися і Філомена прожила гідне життя, але всі ці роки намагалася безуспішно знайти свого сина. Її історією зацікавився чуйний Мартін Сіксміт – досвідчений журналіст, який займається темою зловісної ролі церкви в численних зламаних долях.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинь: на Горохівщині ...

КОМЕНТАРІ