На Майдані мітингувальники вирізають скульптуру Шевченка з 200-річного дерева

На Майдані мітингувальники вирізають скульптуру Шевченка з 200-річного дерева

08.03.14 18:52 0 919
У центрі столичного Євромайдану п’ятий день поспіль тривають колективні роботи з різьблення скульптури Тарасові Шевченку.

Автор ідеї – вінницький скульптор Володимир Заєць – з двометрової осики вирізблив обличчя Кобзаря, а всіх охочих мітингувальників під своїм професійним наглядом запрошує до художнього оформлення корпусу тіла поета.

За дні перебування скульптури на Майдані до її оформлення вже долучилися понад чотири тисячі людей. Кожному пропонують сфотографуватися у момент різьблення та забрати на пам’ять осикові тріски.

«Осиці, з якої виготовляємо скульптуру, понад 200 років. Вона навіть за Шевченка старша, – зізнається Володимир Заєць. – А тріски, які берете на згадку, будуть вашим символом щонайменше ще років сто».

За словами автора роботи, у неділю під час масового святкування Шевченківських днів на Майдан прийдуть представники Книги рекордів України, і спільна робота усього народу увійде в історію як така, до створення якої долучилася найбільша кількість людей.

Якою буде подальша долю народної скульптури Тарасу Шевченку, автор ще не знає.

«Знайомий бізнесмен запропонував купити її та поставити в одному зі столичних музеїв, – говорить скульптор. – Але мітингувальники просять залишити на Майдані як символ свободи. Думаю, це правильно, я теж з цим згоден. До нас приїздять багато іноземців у Київ і фотографуються на згадку з Мікі-Маусом, Пандою чи Білкою з мультфільмів. А ми запропонуємо їм символ української волі та свободи».

Усі бажаючі власними руками допомогти в оформлення народної скульптури можуть це зробити у п’ятницю та суботу. У день 200-літнього ювілею Тараса Шевченка скульптура буде вже завершеною та доступною тільки для ознайомлення, пише «День».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Керівник області Олег ...

КОМЕНТАРІ