Радіо «Європа Плюс» оголосило флеш-моб: говоритиме «на Росії» замість «в Росії»

Радіо «Європа Плюс» оголосило флеш-моб: говоритиме «на Росії» замість «в Росії»

08.03.14 18:19 0 937
Радіостанція «Європа Плюс», що мовить на хвилі 107 ФМ, з метою привернення уваги братів-росіян до правил граматики розпочала флеш-моб. З 7 березня радіоведучі станції будуть вживати вислів «на Росії» замість «в Росії».

Про це пише на своїй сторінці у Facebook ведуча Юлія Бурковська.

«Дорогі мої, а підтримайте-но чудесний флеш-моб «Європи Плюс» 107 ФМ! З метою привернути увагу наших братів-росіян до правил граматики, з 7 березня в ефірі інформаційних та розважальних програм ми вживаємо словосполучення «на Росії» замість «в Росії». Оскільки багато наших російських колег не бачать принципової різниці у використанні прийменників «в» та «у» зі словом «Україна», і запевняють, що «на Україні» – це граматично правильне словосполучення щодо окресленої території, ми вирішили використовувати словосполучення «на Росії» щодо окресленої території Російської Федерації», – зазначає Юлія Бурковська.

За словами Юлії Бурковської, це правило на «Європі Плюс» діятиме до того дня, доки діючий президент РФ не складе свої повноваження або не визнає Україну незалежною, пише Телекритика.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі у театрі ...

КОМЕНТАРІ