В Івано-Франківській області правоохоронці міста затримали зловмисника, який вистежував та грабував нетверезих перехожих

В Івано-Франківській області правоохоронці міста затримали зловмисника, який вистежував та грабував нетверезих перехожих

08.03.14 13:29 0 1105
Упродовж одного вечора до Івано-Франківського міськвідділу міліції надійшли відразу два повідомлення про пограбування перехожих на вулицях. Цієї ж ночі правоохоронці затримали 36-річного раніше судимого жителя м. Надвірна, підозрюваного у скоєнні грабежів. Він зізнався міліціонерам, що грабував перехожих, забираючи в них цінні речі та гроші. Викрадене витрачав на власні потреби, а речі здавав в ломбард.

Телефонні повідомлення про пограбування почали надходити близько опівночі. «У двох випадках потерпілими були чоловіки віком 25 та 54 роки, які поверталися додому з тих чи інших обставин пізнього вечора, - розповідає в. о. заступника начальника відділу - начальник кримінальної міліції Андрій Редько. - Зловмисник вистежував громадян, які були явно напідпитку, пропонував свою допомогу, а відтак наносив удари та відбирав речі та гроші».

Так, у 54-річного франківчанина він відібрав телефон, дороговартісний годинник та гроші в сумі близько 400 гривень. А за годину зовсім в іншому районі міста, від дій зловмисника постраждав ще один місцевий житель. Чоловік розповів - незнайомець наніс декілька ударів в область обличчя та відібрав чоловічу сумочку, в якій знаходились особисті документи, гроші в сумі 500 гривень та фотоапарат.

Правоохоронці негайно розпочали оперативно-розшукові заходи для встановлення та затримання нападника. Уже за кілька годин був затриманий житель м. Надвірна. Для перевірки обґрунтованих підозр його доставили до Івано-Франківського міськвідділу міліції. Уже там, усвідомлюючи вчинене, він зізнався у причетності до пограбувань.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення за ч.2 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмиснику передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підготовка до ...
Наступна новина: Комітет захисту ...

КОМЕНТАРІ