У Львівській області у Червонограді вчителі поскаржилися правоохоронцям

У Львівській області у Червонограді вчителі поскаржилися правоохоронцям

08.03.14 17:17 0 917
Працівниками Червоноградського сектору кримінальної міліції у справах дітей вирішують питання про притягнення до адміністративної відповідальності батьків неповнолітніх дітей за неналежне виконання ними своїх батьківських обов’язків.

«У 2013 році до Червоноградського міського відділу міліції за допомогою звернулися керівники однієї з шкіл. Вчителі повідомили, що у їхньому навчальному закладі навчається троє дітей молодшого віку з неблагополучної сім’ї. Підставою для звернення до правоохоронних органів стало те, що діти систематично пропускали шкільні заняття, не виконували домашніх завдань та мали недоглянутий та неохайний вигляд. Педагогічний колектив школи підозрює, що батько дітей вчиняє насильство в сім’ї відносно дітей та дружини. Про це вчителям неодноразово повідомляли і самі діти», - повідомила ст. оперуповноважений СКМСД майор міліції Ірина Панасюк.

Правоохоронці відреагували на звернення та перевірили по місцю проживання дану сім’ю. Встановлено, що 44-річний батько сім’ї ніде не працює, зловживає спиртними напоями, в минулому неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

З батьками та дітьми, яких четверо у сім’ї проведено профілактичні бесіди. Правоохоронці попередили батька та мати про настання адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї та невиконання ними батьківських обов’язків. Матір дітей пояснила. що у них у сім’ї все добре і ніякого насильства ніхто не вчиняє.

Згодом, у грудні 2013 року мати дітей звернулася у Червоноградський міський відділ міліції з письмовою заявою про те, що її побив чоловік. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України, але провадження не дійшло до суду так, як жінка відмовилася від показів та повідомила, що у них в сім’ї ситуація стабілізувалась.

24 лютого в Червоноградський МВ надійшло звернення від завідуючого гуртожитку, в якому проживає сім’я, з проханням виселити батька із гуртожитку так, як він там не прописаний, а також забезпечити безпеку іншим мешканцям будинку, оскільки в їхній сім’ї систематично вчиняється насильство, а діти неадекватно поводять себе із мешканцями гуртожитку та сусідами, а саме виражаються нецензурною лайкою, б’ють інших дітей та постійно щось випрошують у сусідів.

До звернення також була приєднана колективна заява від мешканців гуртожитку.

«За цією заявою проводиться перевірка та вирішується питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Ця сім’я буде розглядатися на комісії з питань захисту прав дитини», - повідомила Ірина Панасюк.

Оксана Козачок,

помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На Хмельниччині в ...

КОМЕНТАРІ