У Львівській області рятувальники провели відпрацювання на хімічно-небезпечному об’єкті

У Львівській області рятувальники провели відпрацювання на хімічно-небезпечному об’єкті

08.03.14 09:06 0 1039
Фахівці спеціального підрозділу радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту Головного управління ДСНС України у Львівській спільно із керівництвом ПРАТ «Ензим» провели відпрацювання плану ліквідації аварійної ситуації з небезпечними хімічними речовинами.

В ході відпрацювання рятувальників ознайомили з технологічним процесом підприємства по виробництву дріжджів, роботою аміачно-компресорної установки та порядком зберіганням НХР. Загалом на підприємстві зберігається 120 кг аміаку та 120 т сірчаної кислоти, які використовуються у технологічному процесі. «Ензим» є стратегічним об’єктом, адже забезпечує своєю продукцією хлібзаводи, пивоварню та інші харчові підприємства. Завод належить до потенційно та хімічно небезпечних об’єктів із безперервним технологічним процесом. У одній працюючій зміні налічується 145 чоловік персоналу, які у разі виникнення небезпечної ситуації, попадають у зону можливого ураження. Окрім цього, у разі розгерметизації аміачно-холодильної системи можливе забруднення середовища у радіусі до 80 м.

Керівництво заводу усвідомлює можливі ризики та із відповідальністю віднеслося до консультації фахівців ДСНС щодо забезпечення безпечних умов виробництва та праці. На підприємстві встановлено сучасну систему виявлення перевищень допустимих концентрацій НХР у повітрі та оповіщення персоналу. Кожен працівник та член аварійної ланки забезпечений засобами індивідуального захисту.

Під час перебування на об’єкті рятувальники відпрацювали із аварійною ланкою підприємства елементи взаємодії на випадок виникнення небезпечної ситуації. Керівництво та працівники «Ензиму» ознайомилися із спецобладнанням та спецодягом рятувальників, засобами індивідуального захисту, в тому числі ізолюючими, необхідних для роботи в небезпечних умовах.

Співпраця продовжуватиметься і надалі адже забезпечення безпеки населення є першочерговим завданням Держслужби з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі під час ...
Наступна новина: На березневі соціальні ...

КОМЕНТАРІ