У Хмельницькому засуджено замовників убивства бізнес-леді

У Хмельницькому засуджено замовників убивства бізнес-леді

08.03.14 16:35 0 1208
У червні 2012 року працівникам управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області вдалося попередити замовне вбивство мешканки міста Рівне.

Як з’ясувалося, до організації замовного вбивства успішної бізнес-леді причетний її колишній чоловік разом зі співмешканко та її сином. На щастя, оперативники вчасно втрутилися в перебіг подій, а ретельно спланована та реалізована спецоперація зберегла життя безневинній жертві.

Так, правоохоронці отримали інформацію про те, що 47-річний мешканець Хмельницького спільно з 26-річним сином своєї нової пасії шукає кілера для вбивства колишньої дружини. Незважаючи на те, що після розлучення чоловік отримав чималенький куш, він не міг змиритися з тим, що його колишня — успішна бізнес-леді, яка добре заробляє. Тож вирішив заволодіти і тим, на що раніше не зміг накласти руки — розкішним котеджем у Рівному та дороговартісними автомобілями «INFINITI» та «LEXSUS». Підбурювала ще й заздрість та ненависть до жінки членів його нової сім’ї.

Коли неприязнь переросла в бажання її смерті, було прийнято рішення підшукати виконавця для вбивства ні в чому не винної жінки. За гонорар у 10 тисяч доларів США найманець повинен був здійснити криваву розправу і, як доказ виконаної «роботи», передати замовникам автомобіль «LEXSUS», яким користувалась потерпіла.

Але усе пішло не за планами зловмисників, а по чітко розробленій схемі правоохоронців.

У день «вбивства», як і домовлялись, автомобіль, мобільні телефони, особисті документи і речі жінки були передані наймолодшому із фігурантів справи. Коли він повірив у смерть жінки та переконався у тому, що її тіло ніхто не знайде, «кілер» отримав частину гонорару у розмірі 32 тисячі гривень. Іншу частину грошей чоловік обіцяв віддати після продажу автомобіля. Однак правоохоронці затримали замовника «на гарячому» під час передачі грошей. Пізніше були затримані і його співучасники.

Нещодавно Хмельницький міськрайонний суд визнав замовників убивства винними за пунктами 6, 11, 12 частини 2 статті 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України та засудив обох чоловіків до 12 років позбавлення волі, а жінку — до 11 років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ