У Росії дуже здивовані санкціями через Україну і обіцяють відповідь

У Росії дуже здивовані санкціями через Україну і обіцяють відповідь

08.03.14 08:09 0 1032
У Москві «з нерозумінням» ознайомилися з результатами позачергового засідання Європейської ради, на якому Євросоюз учора наклав на Росію часткові санкції через її вторгнення до України, заявило Міністерство закордонних справ Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У Москви виникає «враження, що кон’юнктурні підходи переважили над здоровим глуздом», а ЄС зайняв «вкрай неконструктивну позицію», мовиться в заяві департаменту інформації і преси МЗС.

Росія не приймає мови санкцій і погроз, але в разі реалізації їх на практиці без відповіді вони не залишаться, попередили в МЗС.

В іншій заяві таку ж позицію Москва висловила і щодо «спроб санкцій» із боку НАТО.

А дії виконавчих структур ОБСЄ і країн-членів організації в МЗС Росії оцінюють як «подвійні стандарти». Причиною стало, зокрема, те, що вони «ані слова не сказали про зростання націоналістичних і неонацистських настроїв» в Україні, про які постійно твердить Москва і яких не бачать представники світової спільноти.

Також в ОБСЄ «не побачили» силових дій екстремістських сил, скаржиться Москва.

Учора Європейський союз на своєму саміті – засіданні Європейської ради – вкотре засудив Росію за вторгнення до України, наклав на неї перші санкції і попередив, що можуть бути й наступні. Свої санкції – зупинення військової співпраці з Росією – наклав також союз НАТО.

А представники ОБСЄ, і ті, які змогли побувати в окупованому російськими військами українському Криму, і ті, яких туди не допустили, наголошували на силових діях проти них проросійських екстремістів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Луцькій міській раді ...

КОМЕНТАРІ