На Тернопіллі в словах, написаних Тарасом Шевченком століттями тому, закарбовані життєві орієнтири – Олег Сиротюк

На Тернопіллі в словах, написаних Тарасом Шевченком століттями тому, закарбовані життєві орієнтири – Олег Сиротюк

08.03.14 18:09 0 839
Україна переживає унікальний момент, який має об’єднати усіх українців заради спільної мети – сильної держави. Про це заявив голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк під час свого виступу в обласній філармонії, де відбулися заходи з нагоди відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

«Україна відзначає 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у великій боротьбі. Це великі випробування, відповідальність, але це унікальний шанс і історичний момент, який ми маємо реалізувати, щоб залишити для наших дітей, онуків нову країну - країну вільних людей, впевнених у своїх силах», - заявив керівник області.

Звертаючись до учасників заходу керівник Тернопілля зазначив: «Тарас Шевченко – визначна постать і в кожній українській родині, сім`ї незмінними завжди є дві найважливіші книги – християнське Євангеліє та Кобзар. Власне, в цьому єдність: Бог і Україна, духовне і національне. Відзначаючи 200-річчя Кобзаря і згадуючи Шевченка, Франка, Лесю Українку, Шухевича, Бандеру і багатьох інших постатей потрібно пам’ятати, що їх усіх об’єднувала єдина мрія – про вільну країну, країну вільних людей, які на своїй землі будуть відчувати себе господарями і житимуть щасливо».

Олег Сиротюк закликав, у ці березневі дні, гідно вшанувати Тараса Шевченка у кожній родині. «Пам’ятаймо про нього і не тільки читаймо твори, нам потрібно відчути те, що він хотів сказати. В його словах, написаних століттями тому, закарбовано життєві орієнтири», - наголосив Олег Сиротюк.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ