Інформаційний корпункт підтримки ВМС України: Корвет «Тернопіль» досі заблокований. Натомість знята блокада з частин у Саках, Новоозерному та Євпаторії

Інформаційний корпункт підтримки ВМС України: Корвет «Тернопіль» досі заблокований. Натомість знята блокада з частин у Саках, Новоозерному та Євпаторії

08.03.14 10:34 0 1012
Станом на 7 березня 2014 року за повідомленнями офіцерів Кримського медіа центру Міністерства оборони України блокада знята з частин у Саках, Новоозерному, Євпаторії. Залишаються заблокованими українські частини в Керчі, Перевальному, Феодосії та аеродром у Бельбеку.

Переговори ведуться на рівні військових керівників і керівництва міста Севастополя, можливі позитивні результати і поступки, стверджує в.о. командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Сергій Гайдук. Захоплений напередодні гелікоптер з українськими і закордонними журналістами вдалося шляхом переговорів звільнити і він під «ескортом» двох російських бойових гелікоптерів Мі-24 покинув Севастополь.

За телефонограмою від командира протичовнового корвета ВМС ЗС України «Тернопіль» капітана 3 рангу Максима Ємельяненка ніч з 6 на 7 березня екіпаж корабля провів у штатному режимі, бойова одиниця українського флоту корвет «Тернопіль» знаходиться у Севатопольській гавані разом з іншими заблокованими українськими силами, екіпаж повністю готовий до оборони. Напередодні, в районі пірса, навпроти корвета знаходилось близько 20 козаків з місцевої «самооборони». Військовослужбовців спеціального призначення у зеленій формі з новітніми зразками стрілкових озброєнь, що характерні тільки для ЗС Російської Федерації поблизу не видно. Проти корвета знаходиться буксир на тій позиції що і вчора ніяких маневрувань за ніч він не здійснював. Навпроти нашого «Славутича» теж знаходиться одне спеціалізоване судно.

Почесному громадянину Тернополя командиру флагмана ВМС ЗС України фрегата «Гетьман Сагайдачний» Роману П'ятницькому присвоєно чергове військове звання капітан 1 рангу. Фрегат нещодавно повернувся з далекого походу з акваторії Аденської затоки Індійського океану, де чотири місяці виконував з честю завдання у рамках протипіратських операцій: НАТО «Океанський щит», ЄС «Атланта». Як повідомив телефоном Роман П'ятницький, усі члени екіпажу у доброму здоров’ї і готові до виконання наказів і завдань командування ВМС ЗС України. Фрегат прибув у порт Одеси.

Довідка. Відповідно до доручення голови Тернопільської облдержадміністрації Олега Сиротюка в області створено громадський інформаційний корпункт підтримки Військово-Морських Сил України. Основна мета – правдиве інформування населення щодо ситуації у Криму. Інформаційний корпункт бере на себе збір інформації та інформування від першоджерел. Відповідає за достовірність та збирання інформації Ігор Крочак – військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ